Apadrinar projectes socials és una oportunitat única perquè persones a nivell particular i empreses contribueixin de manera significativa al benestar de la societat. És per aquest motiu que la Fundació Privada Mas Albornà ha llençat una nova campanya per potenciar les donacions i, així, fer realitat projectes en benefici de les persones amb discapacitat, trastorn mental o en risc d’exclusió de la Fundació.

“Apadrina causes mones” és el títol de la campanya que s’ha presentat en plena Pasqua, moment en què padrins i padrines regalen una mona als seus respectius fillols i filloles com a símbol d’apadrinament, de compromís i de cura.

D’aquesta manera, la Fundació vol aprofitar aquest moment de generositat i vincles per a fer visibles totes aquelles accions que es podrien dur a terme gràcies a la solidaritat de la comunitat que ens envolta.

Un projector perquè les 45 persones usuàries del centre ocupacional puguin gaudir de sessions de cinema; millorar les habilitats motores i cognitives a través del joc interactiu que proporciona la consola Nintento Wii; o adquirir un motocultor per fer més accessibles les tasques del taller d’horticultura que realitzem a l’hort de Mas Albornà, són alguns dels projectes que busquen apadrinament.

El llistat de “causes mones” es pot consultar a l’apartat “Apadrina una oportunitat” de la web de la Fundació (www.masalborna.org/projectes). Cada projecte conté una petita explicació d’aquest, a quantes persones beneficia, el pressupost necessari per a fer-ho possible i l’accés a la donació.

Totes les persones o empreses que apadrinin (totalment o parcial) un projecte, rebran informació actualitzada respecte a l’estat del projecte, un justificant de la seva donació i la possibilitat de poder visitar el centre per poder comprovar, en primera persona, la millora en la qualitat de vida que la seva aportació ha generat en les persones usuàries de la Fundació.

Una pèrgola sota la qual explicar històries, la darrera donació rebuda

El Mas de Les Cabanyes necessitava instal·lar una pèrgola al pati de la seva llar la qual permetria poder gaudir d’un espai, fins ara, desaprofitat. Gràcies a la donació d’un grup municipal de Les Cabanyes, les persones usuàries del Mas ja disposen d’un nou espai amb ombra què serveix de refugi climàtic en moments de calor, permet realitzar activitats a l’aire lliure i que s’ha convertit en nou espai de trobada entre les persones usuàries.