Són aquelles que es troben en una situació de desavantatge en relació amb el conjunt de la societat a causa de factors que poden ser econòmics, socials, culturals, sanitaris o d'altres.
Aquesta vulnerabilitat pot manifestar-se en diferents formes, com ara la pobresa, la manca d'habitatge, la desocupació, l'exclusió social, la manca d'accés a serveis bàsics com la salut i l'educació, entre d'altres.
Alguns dels grups que sovint es consideren en situació de vulnerabilitat social inclouen:
És una empresa que té com a objectiu principal assegurar una ocupació remunerada a les persones amb discapacitat, garantint la realització d'un treball productiu i adequat a les seves característiques personals i facilitant la seva integració laboral en el mercat ordinari de treball.
Poden incorporar-se com a treballadors i treballadores als CET les persones amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial o malaltia mental.
La seva plantilla ha de comptar amb un mínim del 70 per cent de persones treballadores amb un grau de discapacitat igual o superior a un 33 per cent.
Els CET són part d'un conjunt de mesures de suport per a la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat, i compleixen les següents funcions principals:
Més informació: https://treball.gencat.cat/ca/ambits/insercio-laboral-rmi-i-discapacitat/discapacitat/CET/
La Llei de la Discapacitat de Catalunya, coneguda formalment com a "Llei 13/2014, del 30 d'octubre, d'accessibilitat", és el marc legal establert per la Generalitat de Catalunya per garantir els drets i la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat. Aquesta llei té com a objectiu principal assegurar l'accessibilitat universal i eliminar les barreres que dificulten la participació plena i efectiva de les persones amb discapacitat en la societat.
Definició La Llei de la Discapacitat de Catalunya estableix el conjunt de drets, deures i mesures de suport dirigits a promoure la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat, assegurant la seva autonomia personal i participació en tots els àmbits de la vida. Aquesta llei defineix la discapacitat en termes d'interacció de les limitacions funcionals d'una persona amb les barreres de l'entorn, reconeixent la necessitat de promoure una societat inclusiva i accessible.
Punts destacats de la Llei
La Llei de la Discapacitat de Catalunya és una eina fonamental per assegurar que les persones amb discapacitat puguin viure de manera independent i participar plenament en la societat, garantint els seus drets i promovent una societat més justa i inclusiva.
Més informació: https://portaljuridic.gencat.cat/eli/es-ct/l/2014/10/30/13
Concepte que fa referència a manera integral de gestionar les empreses amb la integració voluntària de preocupacions sobre els impactes socials, ambientals i econòmics en les seves operacions comercials i en la seva interacció amb els seus grups d'interès tot contribuint activament a la millora de la societat i del medi ambient.
La RSC implica que les empreses no només busquen generar beneficis econòmics, sinó que també contribueixen al benestar de la societat i a la protecció del medi ambient.
Elements clau de la RSC
Des de la Fundació Mas Albornà podem ajudar-te a ser millor en el teu propòsit de responsabilitat social. Junts tenim el repte i l’oportunitat de construir plegats un territori més socialment compromès.
Contacta’nsDes de la Fundació Mas Albornà podem ajudar-te a continuar el teu camí per construir plegats un territori més socialment compromès. Tenim les eines, l’experiència i el Compromís per a fer que, junts, aconseguim aquesta fita.
Contacta’nsDes de la Fundació Mas Albornà podem ser els teus companys de viatge per construir plegats un territori més socialment compromès. Podem ajudar-te a fer realitat el teu propòsit d’impacte.
Contacta’ns