Vés al contingut

Sheila - Albert Abella (Escola Arsenal)

Ben aviat presentarem el nou Calendari Social 2015 de Mas Albornà, com molts de vosaltres sabeu aquest any es realitza amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny Arsenal de Vilafranca del Penedès.
Avui us volem deixar l’entrevista realitzada a Albert Abella i Sheila González, director i professora de l’Escola d’Art i Disseny Arsenal de Vilafranca del Penedès.
Escola ArsenalL’Escola d’Art Arsenal de Vilafranca del Penedès es dedica des de fa més de 40 anys als ensenyaments artístics de ceràmica joieria disseny gràfic i pintura. A banda d’això una de les seves característiques més importants és la voluntat de col·laborar i participar amb tota la xarxa social, educativa, cultural de l’entorn, sobretot  de Vilafranca. Aquest fet permet a l’Escola donar-se a conèixer i una oportunitat única de participar en un projecte enriquidor i molt engrescador.
“Això pot ser el principi d’una col·laboració més íntima” afirma Albert Abella, en referir-se a la col·laboració que manté l’Escola amb Mas Albornà i el futur que aquesta pot tenir. L’Albert i la Sheila ens expliquen com a l’Arsenal s’està vivint amb goig, molta il·lusió i amb ganes que surti molt bé, especialment pel que significa, pel que és, per la repercussió que té i per la visibilitat que donarà a tots plegats. Ens expliquen com en el projecte hi treballen quatre alumnes de l’àmbit de gràfica i quatre més que són voluntaris de fotografia (són voluntaris per qüestions de temps  ja que les fotografies s’han de fer entre el juliol i el setembre, fora del curs escolar). Tots els grups de segon de gràfica de l’any passat van començar el projecte i l’acabaran els de segon d’aquest any, de manera que és un projecte participatiu amb continuïtat. “Creiem que quan us presentem el calendari  quedarà demostrat que ha estat una col·laboració intensa” afirmen. La Sheila González, encarregada de la  coordinació tant del disseny gràfic com de la fotografia explica com s’ha anat forjant la idea del calendari. “Vam començar a treballar-hi sabent que el tema era el bestiari. Vam tractar d’involucrar  tots el alumnes i que cadascun posés la seva idea de com vincular el bestiari amb Mas Albornà, i quines relacions podríem establir. A partir d’aquí vam fer l’esbós de possibles dissenys gràfics i fotografies”. Després d’un mes de treball, l’alumnat va fer els primers desenvolupaments gràfics, d’on en va sortir la idea final. “Vam treballar per establir un vincle entre Mas Albornà i el vestiari amb propostes molt vàlides”, confessa la Sheila. Un cop establert quin havia de ser el fil conductor es comença a treballar amb la fotografia amb sessions de treball on es fan pluges d’idees , esquemes… Fins que arriba el dia de la sessió i també s’ha d’improvitzar. “Estem confeccionant el calendari amb l’ajut i la bona predisposició de tothom qui n’ha pres part i aixoò ajuda molt. Tenim gane sde veure’n el resultat fonal. “Segur que agradarà molt!” afirmen convençuts.