Diferents usuàries i usuaris del nostre ocupacional de Mas Albornà han tingut l’oportunitat d’apropar-se a l’art i a la cultura a través d’una visita guiada a l’exposició “Pòsit” al Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae a Vilafranca del Penedès.

La iniciativa ha resultat ser una tota una experiència de contacte amb l’art per a les persones de Mas Albornà, les quals han tingut la sort de compartir-la i descobrir-la de la mà de la mateixa Neus Villar, l’artista que ha creat les diferents obres que s’hi han exposat les darreres setmanes.

La mostra és un projecte que sorgeix del procés de de-construcció d’una casa antiga on la Neus hi té lligams emocionals. Consta d’una vintena de peces que la Neus ha desenvolupat en pintura i matèria que evoca a la reflexió i a recordar la història i les generacions que hi han passat. El cicle d’una casa, de la família que hi viu, del seu constant canvi i les restes d’aquest. Temps de silenci… precedit de soroll… precedit de silenci al qual li precedeix de nou el soroll… Un bucle permanent que s’apodera de tots els espais habitats.

Apropar l’art a les persones amb més vulnerabilitat i sovint deixades al marge de les expressions artístiques forma part també del procés d’inclusió, de creació d’oportunitats i de normalització per les quals la Fundació treballa des de fa més de 50 anys.