Signatura del conveni amb l’Obra Social Caja Madrid

L’Obra Social Caja Madrid i la Fundació Mas Albornà signen un conveni de col•laboració en el que l’entitat bancària dóna 23.000 euros per a dur a terme el projecte “Plantes sota el plàstic”, una activitat dirigida a les persones amb discapacitat intel·lectual usuàries del Centre Ocupacional on aprendran a cuidar les plantes, creant un hivernacle i realitzant el seu posterior manteniment.
L’objectiu d’aquest projecte és apropar la jardineria i l’horticultura a aquestes persones, la qual cosa millorarà la seva qualitat d’assistència. Per a dur a terme l’activitat, la Fundació necessitarà l’adquisició d’un vehicle adaptat per al trasllat de les persones que participaran en aquesta activitat.
L’acte ha tingut lloc a les instal•lacions de la Fundació i han participat el President de la Fundació Mas Albornà, Martí Solé; el coordinador de Caja Madrid a Catalunya i Balears, Sergi Capell i el Director de l’oficina de Vilafranca, Xavier Àrboles.
Aquesta col•laboració, doncs, serveix per a posar de manifest la tasca que entitats com Mas Albornà desenvolupen al territori i el rol que exerceixen dintre de la societat i la necessitat que hi ha que aquestes entitats –anomenades del tercer sector- disposin de recursos per a garantir les millors condicions al col•lectiu al qual atenen.
El projecte
El projecte que es podrà dur a terme gràcies a aquesta col•laboració es fonamenta, principalment, en la posada en marxa d’una nova activitat dintre del Centre Ocupacional (centre de dia per a persones amb un nivell de discapacitat elevat) que es desenvoluparà a l’aire lliure en unes instal•lacions situades a 15km de la Fundació. Per aquest motiu, és necessària l’adquisició d’un vehicle adaptat per al transport de les persones usuàries a la zona on es desenvolupa l’activitat. És aquest vehicle, doncs, l’eix central de l’ajut que l’Obra Social Caja Madrid realitza a Mas Albornà.
La nova activitat pretén posar en relació els usuaris del Centre Ocupacional amb les plantes, a través de la posada en marxa i posterior manteniment d’un hivernacle. La idea és acostar la jardineria i l’horticultura a aquestes persones la qual cosa millorarà la seva qualitat d’assistència (es tracta de persones adultes amb un 65% de discapacitat).
La varietat d’activitats que ofereix el Centre Ocupacional potencia la diversitat i la qualitat del servei assistencial. I és que cada persona té unes necessitats específiques així com necessitats personals. Com més activitats de qualitat es puguin oferir, major capacitat de servei es disposarà i millorarà, d’aquesta manera, la qualitat de vida d’aquestes persones.
Obra Social Caja Madrid Catalunya i Balears
Obra Social Caja Madrid col•labora amb més de 70 projectes de diverses entitats que atenen a col•lectius socials a Catalunya i Balears. Aquestes ajudes permeten el desenvolupament dels programes d’entitats i institucions que treballen amb col•lectius en situació de desigualtat i/o exclusió social amb l’objectiu de potenciar la seva inserció social i la integració laboral. Aquestes associacions treballen amb infants i joves en risc social, persones amb discapacitat, població immigrant, malats d’Alzheimer i Parkinson, dones maltractades, col•lectiu de prostitució, persones sense llar, dones amb especials dificultats d’inserció o desempleats/des de llarga durada.