Vés al contingut

copagament
Des de fa mesos, el sector de la discapacitat treballa perquè el Govern de la Generalitat de Catalunya canviï l’ordre de copagament, és a dir, l’aportació econòmica que les persones han de pagar per ser ateses en serveis com llars-residències, residències i centres d’atenció especialitzada. L’objectiu és modificar aquesta normativa per aconseguir uns criteris més justos i equitatius.
Es tracta d’una mesura polèmica que ha generat un debat obert dintre del sector i persones afectades. Les entitats defensen que la normativa aboca les persones i les famílies a l’empobriment pels diners de butxaca que queden als usuaris (en molts casos insuficients per cobrir les seves necessitats) i la incorporació del patrimoni en el càlcul de l’aportació econòmica.
El sector reclama que es modifiqui la normativa perquè els criteris de copagament estan pensats per a la gent gran i no per a les persones amb discapacitat. Tot aquest treball s’està portant a terme, i de manera conjunta, entre DINCAT (discapacitat intel·lectual de Catalunya) amb altres federacions: ECOM (persones amb discapacitat física) i FEPCCAT (persones amb paràlisi cerebral).
A principis de setembre es preveuen mobilitzacions del sector en aquest sentit.