mas_albornacc80_cabanyes

La llar-residència de la Fundació Mas Albornà ha viscut en les darreres hores el primer episodi de contagi per SARS-CoV2 en els usuaris d’aquest servei assistencial ubicat a Les Cabanyes.
Un total de 23 usuaris i 4 monitors d’atenció directa han donat positiu en les proves PCR. Tots ells presenten símptomes lleus o són asimptomàtics llevat d’un usuari que ha hagut de ser hospitalitzat en presentar també inicis de pneumònia.
La Fundació es troba en permanent contacte i interlocució amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb qui hi ha un treball conjunt de coordinació en base a les recomanacions i protocols d’actuació. A més a més, Mas Albornà també està en coordinació amb propi servei de prevenció de riscos de la Fundació per a l’activació de nous protocols d’actuacions i mesures preventives.
Els usuaris de la llar-residència que han donat positiu es troben actualment confinats i la resta romanen aïllats com a mesures preventives, tal com marquen els protocols d’actuació. La resta d’usuaris del servei que viuen als 3 pisos que la Fundació té a Vilafranca del Penedès no es troben, fins el moment, afectats per la pandèmia.
Aquesta és la primera vegada des del març que a la Fundació es viu un episodi d’aquestes característiques ja que fins el moment s’havien detectat només alguns casos positius aïllats entre treballadors i usuaris, la majoria dels quals, asimptomàtics.
Malgrat la complexitat del moment, la Fundació manté ferm el seu compromís amb les persones més vulnerables per les quals treballem des de fa més de 50 anys. Per aquest motiu en tot moment la fundació segueix els dictàmens de les autoritats  seguint  els protocols de prevenció. Es tracta, docs, d’un exercici d’equilibri complicat per garantir el benestar de les persones, la sostenibilitat de l’organització i la continuïtat del nostre projecte social.