“El Mas”, la Llar-Residència de La Fundació Mas Albornà ha rebut el distintiu de punt històric del poble de Les Cabanyes. Aquest reconeixement és un testimoni de la representació arquitectònica de l’edifici.

Després de més de 50 anys com a propietat de la fundació, aquest edifici ens ha proporcionat un espai de convivència amb la gent del poble que actualment és un dels centres d’activitat de la fundació i proporciona una llar a 31 persones.
 
Des del 1969, la fundació és un actor clau en el desenvolupament de la integració social a l’Alt Penedès, una empremta que demostra l’esforç incansable que fem per millorar la qualitat de vida de les nostres persones.

Ubicada a les afores de la població, la masia està documentada ja des del segle XVII. De fet, a la dovella clau del portal principal d’entrada acompanyant al monograma de Crist (IHS) hi ha la data de 1626. 

El IHS és un monograma o símbol que representa el nom de Jesucrist en forma d’acrònim. Es tracta d’una abreviatura del nom grec IHΣΟΥΣ, Iesoús (Jesús).
 
La distinció de la nostra llar com a punt històric del poble, no només és un honor per a la fundació, sinó també una oportunitat per destacar la importància del treball en equip i de la feina ben feta. 
 
Des de Mas Albornà volem agrair al consistori el reconeixement i la tasca d’acompanyament i suport, tota una sinergia que definitivament ens ha situat al mapa.