Us volem apropar i explicar qui són les persones que són voluntàries a la Fundació, persones que, de manera desinteressada, donen el seu temps i la seva empenta al projecte social de la Fundació.

Iniciem aquest nou any presentant-vos al Xavier Vendrell, voluntari de la fundació des de l’estiu passat. Va iniciar la col·laboració amb nosaltres al Mas (la residència de Les Cabanyes) fent activitats esportives i actualment ens acompanya a les sessions de piscina que el Centre Ocupacional fa al Complex Aquàtic de Vilafranca. El Xavi també és voluntari en altres entitats i altres àmbits com, per exemple, la cura d’animals.

Ens descriu el voluntariat com “un alliberament personal. Sento que faig una tasca de solidaritat, i això és important. Em sento molt realitzat i penso que és una tasca que totes les persones hauríem de fer en algun moment de la nostra vida”.

Explica que coneix Mas Albornà perquè viu a Vilafranca, molt aprop de la seu de Mas Albornà i la proximitat i el fet de veure’ns a diari el va fer decidir: “Us veia de vegades amb les furgonetes, grups de gent que passejaven pel barri, i també conec una usuària. Com que jo ja tenia la iniciativa d’iniciar algun voluntariat doncs em vaig decidir i us vaig contactar”, explica.

Quan li preguntem què li aporta ser voluntari amb nosaltres, ens explica que “a nivell personal, m’omple moltíssim! Saber que estàs ajudant a persones amb algun tipus de disCapacitat em fa sentir realitzat com a persona. A ells i elles també els agrada conèixer gent i sentir-se part de la societat i que jo els pugui ajudar en aquests aspectes és una satisfacció enorme. A més, et fa veure una part humana que tots tenim però moltes vegades no desenvolupem“.

Quan parlem del valor que ell creu que aporta la seva tasca a la fundació i a les persones, afirma “jo crec que aporto ajuda, diversió, riures, una cara nova i, al mateix temps, una mica de suport”. A més, “estàs amb ells i elles, els acompanyes, rius, comparteixes moments i al final passem una bona estona”, afegeix.

El Xavi confessa que recomanaria fer un voluntariat a la fundació “totes les persones tenim una estona lliure dins del nostre temps. Dedicar una hora a la setmana a fer voluntariat en una entitat com la vostra, crec que tothom ho hauria de fer, o, com a mínim, plantejar-s’ho. En aquest sentit, afirma que “segur que tots i totes en algun moment de la nostra vida tenim la possibilitat de poder-ho fer i no ho fem per simple comoditat. Crec que també hi influeix la por a tractar amb persones que creiem diferents i a fer-ho bé; però s’ha de perdre la por i provar-ho! A més, sempre estàs acompanyat d’un/a professional que et guia i t’ajuda en tot moment”.

També volem saber com ho faria ell per a convèncer a algú altre que es fes voluntari/ària amb nosaltres “primer els hi explicaria les sensacions que un té quan realitza aquest tipus de tasca, com t’omple. A més, la rebuda dels usuaris i usuàries sempre és magnífica. T’esperen, estan contents, t’abracen, t’omplen de petons…”. El Xavi també apunta “podríeu fer una jornada de portes obertes i que la gent conegui els voluntaris i voluntàries, les tasques que fem i als usuaris i usuàries”.

Per últim, parlem de bons moments i anècdotes viscudes i és quan ens confessa que “cada dia amb ells i elles a la pisicna és ja una anècdota! El Ramon, per exemple, és una mica poruc i sempre cal animar-lo a entrar a l’aigua i ajudar-lo a perdre la por i fer els exercicis“. També recorda amb especial afecte “abans de començar el voluntariat, vaig anar a conèixer el nou centre ocupacional del carrer del Nord i només entrar va venir la Carmen (el Xavi ja la coneixia d’abans) corrent a abraçar-me! I en un moment se’m van presentar tots i totes… i volien saber què faria, quan tornaria a venir, si faria activitats junts… I la veritat és que aquest moment em va omplir de felicitat!