Vés al contingut

Us volem apropar i explicar qui són les persones que són voluntàries a la Fundació, persones que, de manera desinteressada, donen el seu temps i la seva empenta al projecte social de la Fundació.

Us presentem el Xavier Roqueta, voluntari de la Fundació des del passat estiu. Treballa com a administratiu comercial i es dedica a la informació i venda de cursos de formació tant per a particulars com per a empreses. A Mas Albornà, el Xavi fa un voluntariat d’atenció directa molt especial que anomenem ACOMPANYA’M, el qual consisteix a fer un acompanyament personalitzat en les activitats de la vida quotidiana d’un dels nostres usuaris. En aquest cas, el Jordi.

A banda de ser voluntari a Mas Albornà i col·laborar amb algunes ONG, el Xavier també col·labora amb la protectora d’animals de Vilafranca. Ens explica que ja coneixia la Fundació de veure-la per Vilafranca i, amb la voluntat de fer alguna activitat més de voluntariat que el motivés, va anar a parar a Mas Albornà. Confessa que li venia molt de gust provar de fer una activitat “de tu a tu, estar amb una persona que ho necessita i ho valora, com el Jordi. Es nota que li agrada i que gaudeix de les trobades”. Aquesta és la primera vegada que fa voluntariat en atenció directa a les persones i de l’experiència confessa “m’agrada molt veure com els dimecres ja m’espera”.

Quan li preguntem què li aporta ser voluntari ens explica “em produeix alegria pensar que una persona que té un cercle social força tancat, amb la meva col·laboració trenca la rutina, canvia d’aires, anem a prendre alguna cosa i passem una bona estona”. El Xavier recomanaria fer de voluntari amb Mas Albornà perquè “et mou l’ànima, te la suavitza i també et canvia la forma de veure les coses i les persones. El primer dia que vaig veure el Jordi, en vaig tenir una impressió que, ara que el conec, ha canviat totalment”.

Ja per acabar, si parlem de bons moments i anècdotes, al Xavier destaca un trajecte amb el Jordi cap a Guardiola de Font-rubí, on a l’anada van escoltar havaneres (que ell no n’havia escoltat mai) i, de tornada, “La Trinca”. Això ha provocat, explica que “a partir d’aquell moment, quan entro al meu Spotify i veig La Trinca se m’escapa un somriure tot pensant en el Jordi”.

El Xavier conclou l’entrevista fent pública una petició del Jordi que segur que el faria molt i molt feliç: tenir una piscina a Les Cabanyes.