quim_masferrer

El Calendari Social de Mas Albornà 2019, el qual en l’any dels 50 any de la fundació compartirem amb el Quim Masferrer, ja es troba en fase de disseny final per a ser distribuït a mitjan desembre. El calendari mostra alguns dels racons més singulars de Mas Albornà , en companyia de la nostra gent i el Quim, que no han dubtat a participar de l’experiència.

Una aventura fotogràfica que ens va dur durant 2 dies arreu d’alguns del espais a la comarca on Mas Albornà hi treballa. D’aquesta manera, espais com els tallers de Viu la vinya a la Bleda, la Bugaderia a Sant Pere Molanta o la parada de Mallart 1916 al Mercat de la carn de Vilafranca han estat alguns dels escenaris escollits per il·lustrar aquest projecte que, aquest any, arriba a la 12a edició.

Recordem que el calendari social de Mas Albornà és sense afany de lucre (no es ven, sinó que es regala) i es realitza gràcies a la col·laboració desinteressada de diferents professionals. Així, tant Toni Galitó (fotògraf) com Xus Azor (disseny gràfic i creatiu) són els encarregats enguany de donar forma al calendari i sumar, així, el seu gra de sorra a la tasca de la Fundació.

Des de la fundació volem agrair molt especialment la implicació en el procés d’elaboració d’aquest dotzè calendari, la tasca realitzada pel fotògraf i la dissenyadora en tot el procés de creació i desenvolupament del projecte.

El calendari social de Mas Albornà

La Fundació Mas Albornà (masalborna.org) treballa des de fa mig segle per a crear oportunitats (d’integració social i laboral) a les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió a la comarca de l’Alt Penedès.

El calendari social de Mas Albornà és un calendari sense afany de lucre, pensat per a ser regalat o distribuït gratuïtament, en el qual es mostren persones amb discapacitat o de la Fundació amb actituds positives.

L’objectiu és fer visible la tasca de la Fundació i normalitzar el col·lectiu i el calendari és una gran eina. Es distribueix amb El 3 de Vuit (setmanari penedesenc) i també s’ha repartit amb el Diari Ara, o El Punt Avui, per exemple.

Durant aquests més de 11 anys de vida del calendari hem comptat amb cares conegudes que ens han acompanyat: des de periodistes com la Mònica Terribas, el Manel Fuentes, Toni Bassas o Toni Soler fins a actors i actrius com Mercè Sampietro, Toni Albà o Sergi López, models com la Teresa Gimpera, professors com Eduard Punset, i esportistes com Messi, Gemma Mengual o Àlex Corretja, per citar-ne uns quants.