Vés al contingut

Un grup de 25 persones usuàries del nostre Centre Ocupacional (SOI’s i grup d’envelliment) ha assistit al primer dels dos tallers promoguts des de l’Atenció Primària, dedicats a promoure hàbits saludables per millorar la qualitat de vida i el benestar personal.

Pròximament, es durà a terme el segon taller en el qual participaran una vintena de persones més. En total, hauran passat per aquests tallers prop d’una cinquantena de persones.  

Aquesta tipologia de formació entronca amb el programa d’activitats (tallers, xerrades, promoció de l’activitat física com piscina, trekking, futbol…) que s’han impulsat des de la Fundació des de fa temps amb la voluntat de millorar el benestar de les persones

El taller, que s’ha dut a terme a una sala de l’Escorxador, l’ha impartit un equip de professionals de l’Atenció Primària què han explicat que portar una alimentació equilibrada, fer exercici de forma regular i mantenir una bona higiene són hàbits que milloren la nostra salut. 

I no només ho han explicat, també ho han posat en pràctica! Els nostres usuaris han realitzat diferents dinàmiques per a exemplificar els coneixements adquirits, entre les quals s’ha inclòs ballar o han après a raspallar-se les dents.

Aquest tipus d’activitats són molt importants per dotar les persones de les eines i els coneixements necessaris per cuidar la seva salut perquè està comprovat que els hàbits saludables ajuden a prevenir certes malalties (com l’obesitat o la diabetis), milloren l’energia de la persona i augmenten la sensació de benestar general

A Mas Albornà tenim l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i trastorn mental i és per aquest motiu que la promoció de la salut és un dels nostres àmbits prioritaris d’actuació.  

La incorporació d’una persona de l’àmbit sanitari a la llar- residència (projecte finançat amb el suport de la Fundació La Caixa) i l’organització periòdica de diferents activitats per fomentar els hàbits saludables, són algunes de les eines que duem a terme per oferir als nostres usuaris aquesta oportunitat de creixement i aprenentatge. 

Volem agrair al CAP de Vilafranca l’organització d’aquest tipus d’activitats que, sense cap mena de dubte, són un impuls molt gran en la consecució dels nostres objectius.