virben

La Fundació s’instal·larà a la Plaça de la Verema

Aquest dimarts dia 16, el Ple de l’ajuntament de Vilafranca del Penedès ha acordat per unanimitat la concessió a 25 anys d’una part de l’edifici de la plaça Verema número, 1 (Edifici de la Virben) per ubicar-ne el Centre Ocupacional de Mas Albornà.
Aquesta cessió respon a la necessitat de trobar una ubicació a aquest centre assistencial, la qual estava pendent des de 2006, any en què l’Ajuntament de Vilafranca va fer cessió d’uns terrenys al barri de la Girada per a la construcció d’un nou edifici que allotjaria el centre ocupacional i les oficines centrals, però que, finalment, no es va arribar mai a construir. Davant d’aquesta situació, el Ple de l’Ajuntament ahir va acordar deixar sense efecte l’antiga cessió de terrenys i substituir-la per aquesta concessió.
Aquest fet suposa una gran millora per la Fundació, la qual podrà disposar, finalment, d’un equipament adaptat i que respongui a les necessitats de les persones a les quals dóna servei. Actualment, el centre ocupacional de Mas Albornà es troba dividit en dues instal•lacions (una a Les Cabanyes i l’altra a Sant Pere Molanta) i amb aquest canvi es podrà disposar d’un centre unificat.
En aquest sentit, ja s’han iniciat les obres de millora i de condicionament dels espais per tal que es trasllat es produeixi al llarg del proper mes de gener. A la segona planta s’hi traslladarà el centre ocupacional, un centre assistencial amb 76 usuaris i 13 persones d’atenció directa. La planta, doncs, s’està adaptant als requeriments d’un centre com l’ocupacional (creant un espai de menjador i una sala d’estimulació sensorial o adaptant els serveis). Per la seva banda, a la primera planta hi haurà les oficines centrals de la Fundació, abans ubicades al Polígon Industrial Sant Pere Molanta.
Aquest trasllat, doncs, a part de l’evident millora en quant als espais, permetrà a la gent de Mas Albornà gaudir més directament de l’entorn de Vilafranca i utilitzar serveis de la xarxa (des de la biblioteca fins a les instal•lacions esportives, culturals, etc.), aconseguint així una millor integració i relació amb el territori.