Calendari 2012

El proper 19 de desembre a les 12,30h a les instal·lacions de la UEP (carrer Barcelona, 89 3r pis de Vilafranca del Penedès) es farà l’acte de presentació del nou calendari el qual sortirà a la llum el dia 23.
El 2012 és un any olímpic. Per aquest motiu, la Fundació penedesenca Mas Albornà ha creat enguany el seu ja tradicional “calendari social” amb el denominador comú de l’esport. Així, Nani Roma (rally), Maria Vasco (atletisme), Gemma Mengual (natació sincronitzada), Àlex Corretja (tennis), Maverick Viñales (motociclisme), Víctor Sada (bàsquet), Gervasi Deferr (gimnàstica esportiva), Lazlo Nagy (handbol), Júlia Usón i Natàlia García (gimnàstica rítmica), Joan Ramon de Moya i Xavi Brics (hoquei), Marc Bartra (futbol) i Ander Mirambell (skeleton) han cedit la seva imatge que ha servit per a fer realitat aquesta iniciativa en favor de les persones amb discapacitat i trastorn mental.
EL CALENDARI DE MAS ALBORNÀ, UNA TRADICIÓ AL PENEDÈS
Com ja ve essent tradició en aquestes dates, l’organització penedesenca edita un calendari social per a donar a conèixer la tasca de l’entitat i sensibilitzar vers la integració de les persones amb discapacitat i trastorn mental. Aquest calendari, any rere any, ha comptat amb la participació de personatges coneguts com ara futbolistes del primer equip del Barça (Messi, Xavi…); periodistes (Manuel Fuentes, Mònica Terribas, Antoni Bassas…); actors i actrius (Mercè Sampietro, Sergi López, Montse Guallar, Lloll Bertran…); i també esportistes, escriptors… Enguany han estat 14 esportistes de primer nivell els que han cedit la seva imatge desinteressadament a aquest projecte.
L’objectiu del calendari és fer arribar a les llars penedesenques la tasca i la finalitat de la Fundació, amb l’objectiu que cada casa senti més propera l’entitat i es sensibilitzi vers la integració de les persones amb discapacitat i trastorn mental. “Busquem l’arrelament al territori, el qual vegi Mas Albornà com un element més de la identitat de la comarca ja que som una organització que des de fa més de 40 anys treballem des del Penedès per al Penedès”, afirma Xavier Cartanyà, gerent de Mas Albornà. “Enguany, a més, hem proposat als esportistes que ens ajudessin a fomentar els valors positius que aporta l’esport, els quals poden ser extrapolables a tots els àmbits de la vida i ajuda a ser una mica més responsables”.
D’aquesta manera, en el calendari 2012 no només veurem cadascun dels esportistes fotografiat amb un membre de la Fundació sinó que “participen” a través d’una definició sobre quin valor té per a ells l’esport. Superació, sacrifici, disciplina o respecte són, doncs, algunes de les definicions amb què aquests 14 esportistes han valorat l’esport a la seva vida i aquests valors són els que acompanyen també el calendari.
Però les novetats del calendari 2012 no s’acaben aquí. El dia 19 es desvetllaran els detalls que fan d’aquest cinquè calendari, el calendari més “participatiu” de tots, ja que tots podrem “prendre-hi part” i personalitzar-lo així com trobar-nos alguna que altra sorpresa.
Les col•laboracions
Com cada any, el calendari es realitza a través de la feina desinteressada d’un fotògraf i un equip de disseny gràfic. En aquesta quarta edició han estat Domènec Freixedes (fotògraf) i La dyssenyadora (estudi de disseny gràfic) els quals s’han encarregat de la imatge, la creativitat i el disseny. La distribució del calendari es realitza a través del setmanari El tres de vuit, de manera gratuïta.
Aquest calendari no hauria estat possible sense la col·laboració dels patrocinadors, els quals han fet possible la materialització d’aquest. Així, han col•labora: Motor Albet, Grau Maquinària, Canon, Heliexport i Vaq Consulting. A més, s’ha rebut el suport de Contem i Autotaxis Habbana.
Més informació: http://www.masalborna.org/ca/calaixera.php#0