Saltar al contenido

serafin_xicots

El ninot que els Xicots de Vilafranca van fer amb la imatge del Serafín Rodríguez, membre de Mas Albornà, quedarà definitivament instal·lat a les Cabanyes. Aquest dissabte es farà un acte de benvinguda al Mas, que comptarà amb la participació de la collai l’assistència d’autoritats i usuaris del servei d’habitatge de la Fundació. La cita és dissabte, dia 24 de març, a la una del migdia.
Durant l’acte de benvinguda els Xicots alçaran uns pilars per retre homenatge al Serafín.

L’any 2017 amb motiu del 35è aniversari dels Xicots de Vilafranca, l’entitat va decidir que una de les iniciatives per commemorar l’efemèride seria la construcció d’un ninot a manera de falla amb la imatge del Serafín Rodríguez, membre dels Xicots i de Mas Albornà. Aquest ninot es va convertir en l’ambaixador de l’aniversari.

Durant tot l’any, la figura ha passat per diferents espais de Vilafranca on ha estat un temps exposada: la capella de Sant Joan,  l’Escorxador, l’Hospital Comarcal, la residència Ricard Fortuny, la biblioteca i el Complex Aquàtic. Al mateix temps, els Xicots van impulsar una votació popular per tal de decidir si el ninot de “falla” del Serafín havia de ser indultat o no. Finalment, per àmplia majoria, els votants van decidir que la figura quedava indultada.

Un any després, els Xicots volen fer acte de lliurament del ninot del Serafín per arrodonir aquest homenatge a un membre tan representatiu i estimat de la colla.