Saltar al contenido

PQPI 2015

Recentment ha tingut lloc l’acte de cloenda del Programa de Formació i Inserció–Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de Vilafranca.
Des de fa dos anys,  l’àrea de jardineria de Mas Albornà s’encarrega de la docència en la formació a 14 joves d’entre 16 i 21 anys dins del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) en l’especialitat d’Auxiliars de Vivers i Jardins. El programa ha estat fruit de la cooperació entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
El curs, iniciat al mes d’octubre, ha comptat amb una formació  impartida per dos treballadors del Servei de jardineria de la fundació. L’equip ha format els joves tant en aspectes d’aprenentatges generals com professionals del sector de la jardineria, aportant cadascun el millor de la seva experiència professional i coneixements amb un únic objectiu: fer que aquests joves puguin acabar aprenent un ofici i orientin el seu futur.
L’acte de cloenda va ser presidit pel regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, amb la presència de la Directora de Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de Barcelona-Comarques de la Generalitat, Montserrat Llobet, el Subdirector general de Programes, Formació i Innovació, José Antonio Martín Soler, i del tècnic d’Educació de  la Diputació de Barcelona, Joan Josep Alonso.
JARDINERIA PQPI
Durant l’acte es va fer la presentació d’un vídeo d’imatges on les tutores del PTT han volgut resumir la trajectòria realitzada per l’alumnat de cada especialitat durant el seu pas pel PTT. En l’acte també es va fer el reconeixement a la tasca de les empreses col•laboradores i de tots els docents i professionals implicats en la formació de l’alumnat, i se’ls va fer lliurament d’un obsequi. Finalment, es va fer l’acte de lliurament d’un record als alumnes dels programes del PFI-PTT. La cloenda es va celebrar a la sala d’actes de la Fassina i va comptar també amb la participació dels alumnes del curs cuina i de cambrers de La Fassina, que van servir un aperitiu i còctels d’elaboració pròpia.
El Pla de Transició al treball és un Programa de Formació i Inserció adreçat a joves que no han obtingut el graduat en ESO, que volen formar-se en un ofici i/o retornar al sistema educatiu reglat. La metodologia formativa al llarg del programa combina la formació general amb la formació específica en les especialitats d’auxiliar de vivers i jardins, auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i auxiliar de fabricació mecànica i instal∙lacions electrotècniques en edificis, que permet capacitar l’alumnat per desenvolupar tasques pròpies de cada especialitat a les empreses de cada sector.
El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, va destacar la importància de la col•laboració i participació del empresaris en els diferents projectes formatius del centre. En la gran majoria esdevenen una peça clau perquè és a través de les estades pràctiques en els establiments, que l’alumnat pot viure en directe el treball professional que es realitza en els diferents sectors, alhora que es motiven en l’adquisició d’habilitats, hàbits i iniciatives que afavoriran la seva inserció laboral.