A finals de l’any passat, el 26 de novembre de 2020 van començar els entrenaments de l’Equip de Futbol de Mas Albornà.

La formació d’aquest equip ha estat gràcies a la col·laboració de la Fundació Atlètic Vilafranca i el nostre voluntari, el Ramon Llorens, membre de l’equip tècnic d’aquest club esportiu.

La proposta arriba a través del mateix Ramon, qui contacta amb la Fundació Mas Albornà presentant la idea de crear un equip de futbol format per persones amb discapacitat a Vilafranca.

Realitzem una primera entrevista amb el Ramon en la què ens explica que, fa uns anys va impulsar una iniciativa com la que ens proposa a Sitges, en la que va començar tan sols amb 3 nens i nenes i que avui dia competeixen en la lliga especial, la WeLeague7 impulsada per la Fundació Fedamar.

El Ramon ens explica el projecte i que compta amb el tot el suport logístic (espai, entrenadors, materials) de la Fundació Atlètic Vilafranca fet que facilita enormement la complexitat i entrebancs que representa per a una organització sense experiència en el món de l’esport com Mas Albornà posar-la en marxa.

Gràcies a aquest suport hem pogut engegar aquesta activitat sol·licitada per part de la nostra gent, i que fins ara havia estat molt complicat de poder dur a terme, per diferents motius (econòmics, d’organització, etc.)

La col·laboració de la Fundació Atlètic Vilafranca es basa en diferents eixos: d’una banda, cedeix de franc l’ús de les seves instal·lacions cada divendres de 17:45 a 18:45h, el material d’entrenament i proporciona la roba de l’equip a tots i totes les membres que en formen part. Aquests aspectes són de gran valor per a les nostres persones donat que moltes d’elles no disposen de recursos econòmics per a poder fer-ho independentment. D’aquest projecte se’n beneficien vora una quinzena de persones, som un equip mixt, composat per 12 nois i 3 noies de la Fundació.

L’equip està format pels següents treballadors/es i usuaris/àries de la Fundació, ells són: l’Abel, el David, el Juan Manuel, la Mari Carmen, el Pedro, la Pili, el Vicente, la Yaiza, el Marc, el Moha, el Jonathan, l’Iker, el Marc, el Xavi (extern) i el Jose (extern).

Alguns dels components de l’equip per exemple, l’Abel, el Moha, el David o el Pedro, ja havien jugat abans a futbol amb els amics o l’escola. Però també hi ha persones que ha estat el seu primer contacte amb l’esport, per exemple la Mari Carmen o el Vicente, i sessió rere sessió van millorant les seves habilitats gràcies als entrenaments setmanals.

Ara, el repte que es planteja l’equip és arribar a competir a la lliga especial regularment, la WeLeague7. Tot i que el que s’emporten cada divendres després d’entrenar és la bona estona que passen amb els amics i fent esport.

A més, l’activitat cobreix altres necessitats de les persones, les relacionades ambal vessant social, per ells és una activitat de lleure i al mateix temps esportiva i de socialització.

 Aquests aspectes que a priori semblen els més senzills són, precisament, dins del col·lectiu de persones amb discapacitat, els més difícils de poder satisfer i gràcies a aquesta iniciativa comuna entre Mas Albornà, la Fundació Atlètic Vilafranca i el Ramon i els hi estem proporcionant. Des de Mas Albornà agraïm molt el suport que ens està donant la Fundació Atlètic Vilafranca i la gran implicació i saber fer del Ramon. Properament les dues entitats signaran formalment un conveni de col·laboració que esperem que porti a cap més col·laboracions igual o més valuoses que la que hem engegat plegats.