El Servei Ocupacional d’Inserció, format per 22 persones usuàries del nostre Centre Ocupacional, han tingut l’oportunitat d’aprendre els seus drets i deures com a consumidors i consumidores, una activitat de sensibilització organitzada per dos tècnics del Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona. 
 
El taller va tenir lloc al nou espai del carrer del Nord de Vilafranca en una única sessió d’una hora i trenta minuts de durada, dividida en tres blocs. En el primer bloc, es va fer una introducció al món del consum i es van definir els conceptes de consum i consumidor. 
 
En el segon bloc, l’espai es va transformar en una botiga simulada, on van poder assumir el rol de consumidors i participar en un simulacre d’adquisició de productes. 
 
Finalment, en el tercer bloc els nostres participants van expressar les irregularitats detectades durant la simulació de compra. Un moment en el qual van poder aplicar els coneixements obtinguts per a garantir els seus drets com a consumidors. 
 
Des de  Mas Albornà, continuarem organitzant activitats com aquesta, abordant temàtiques rellevants per millorar el benestar i la socialització de les nostres persones.