Saltar al contenido


Una trebalaldora de Mas Albornà va participar recentment en un programa de televisió. Aquí teniu la seva descripció sobre com va viure aquesta experiència:
El passat 17 de març el marc( la meva parella) i jo vàrem tenir l’oportunitat d’anar a un concurs de tv2 «Palabra x palabra». És un concurs on la llengua castellana és la protagonista i el joc es basa en endevinar el significat de frases i paraules que quasi no es fan servir. Els presentadors són la Francine Gálvez i Xose Castro.
Nosaltres vàrem arribar a Madrid al migdia i un taxi retolat amb TVE ens va venir a recollir i ens va portar fins els estudis de televisió espanyola que estan a la localitat del Prado del Rey, a uns 20 quilòmetres de la capital. Una vegada allà la nostra sorpresa va ser que vam anar a dinar amb l’equip de producció perquè era l’hora de dinar (van pagar ells, menú del dia en el mateix Prado del Rey ).
La gravació va començar a les 4 però abans vam conèixer la parella que també concursava amb nosaltres; dos germans de Vigo molt divertits i amb ganes de pasar-ho bé com nosaltres. Aquell mateix dia es grabaven dos programes.
Una de les coses potser que més ens va sorpendre va ser la llarga estona que vam passar a perruqueria i a maquillatge( no em reconeixia quan van acabar la meva transformació facial). La perruquera que em va pantinar li explicava a la seva companya que pentinava a la presentadora del programa anècdotes de la Carmen Sevilla i després vaig saber que una vegada acabada la gravació de «Palabra x palabra» en el mateix plató es grabava «Cine de barrio» i la popular Carmen Sevilla estava en algun passadís fent petar la xerrada com fa sempre fins que la cridessin per pentinar-se.
Arriba l´hora!! Pugem al plató: proves de so, el micro per sota el jersei, pujar bé la cadira , mirar monitors… som l´equip groc. Comença la gravació; els presentadors es posen a riure perque el Xosu s’ha de canviar la camisa perquè la que portava era del mateix color que la de la presentadora, li porten una camisa que diu que no li agrada i se la posa allà mateix dient-li a la Francine que ella també es tregui el vestit, resumint que la gravació va començar 10 minuts tard .
El concurs es divideix amb les següents seccions: frase regalada, verdader o fals; frase amagada, frase del carrer, paraules menudes, a l’altre banda del pèlag i el museu de la por.
Vam errar dues preguntes i la parella de Vigo, 6. Vam quedar amb una puntació de 600 punts i la veritat es que jo feia estona que no mirava el marcador i va ser una sorpresa quan van dir que haviem guanyat quasi pel doble de punts. El premi pels guanyadors és un cap de setmana a l´hotel balneari Puente Viesgo de Santander – diuen que és un dels balnearis més luxosos d’Europa – amb anada i tornada amb tren i un lot de llibres valorat amb 600 euros de l’Editorial Espasa. A les 6 ens van acompanyar a la terminal 4 de Barajas per agafar el pont aeri i aqui s’acabava la meva humil experiència del «Palabra x palabra» que va ser televistat el passat dissabte 5 d´abril a les 12, 50 per tv2.
Isabel Torrents