Durant les darreres setmanes, Mas Albornà i el Casal per la Igualtat han estat treballat conjuntament en un projecte d’aproximació i coneixement de la violència masclista en el món de la discapacitat.
Així, el Casal per la Igualtat ha organitzat tres xerrades a una trentena d’usuaris de Mas Albornà per a explicar-los com han de ser les relacions de parella, la necessitat de respectar les altres persones i la no utilització de la violència. Després de les xerrades, els usuaris del centre ocupacional de Mas Albornà s’han reunit en diferents taules rodones i han extret les seves pròpies conclusions d’allò que han après. El resultat s’ha convertit en el “Manifest de Mas Albornà” el qual és llegit en el dia de la celebració de la violència masclista.
Aquí teniu el MANIFEST:

MANIFEST DE MAS ALBORNÀ EN EL MARC DEL DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

25 DE NOVEMBRE

La Fundació Mas Albornà, a través dels membres del seu centre ocupacional, ha treballat en els darrers dies el tema de la violència masclista.
Després d’haver fet xerrades amb el Casal per la Igualtat, ens hem reunit i hem tret aquestes conclusions:

1. Sempre ens hem d’escoltar i respectar i saber que el nostre nòvio o nòvia es pot divertir amb altres persones, pot parlar, pot treballar i pot riure. També ens podem enfadar i desenfadar. Ens hem d’anar coneixement  molt a poc a poc i tenir clar que no ens han de manar ni ens poden criticar perquè  tenim molt clar que som lliures.

2. Estimar està bé només si respectes la teva parella: “xinxar” fa mal; la gelosia fa mal; si l’altre t’obliga a fer coses que no vols, fa mal. Només si estàs bé amb una persona no li fas mal: si estàs malament, llavors és quan fas mal. Per estar amb la persona que ens agrada, primer de tot, l’hem de respectar.

3. Les coses s’arreglen parlant. Cal respectar la parella i complir els compromisos

4. Quan no ens agrada com ens estimen o quan veiem que ens fan coses que no es poden fer , ens hem de separar: hem de dir STOP. Si una dona està espantada o té problemes ha de demanar ajuda al Casal de la Dona.

5. Hi ha homes que peguen perquè  la seva dona els diu coses que a ells no els agraden. La gent no ha de pegar-se: no és una cosa bona perquè no ens hem de fer mal els uns als altres.  Cal respectar-se i ser bones persones i hem de tenir sempre al cap que el maltractament és una cosa de tots.

Des de Mas Albornà us hem explicat amb aquests cinc punts com entenem que hem de ser i actuar davant les dones i davant la violència.

Ha estat una gran experiència poder parlar d’aquest tema i estem molt contents que avui, aquí i ara puguem tenir veu perquè escolteu què és el que pensem sobre aquest tema.

Gràcies a tots