visita_igp_mallart

Els criadors de la Raça de Gallina Penedesenca (Gall del Penedès) visiten les instal·lacions de l’obrador de Mallart a la Llacuna per veure de primera mà els processos de producció dels nostres productes.
Es tracta d’una jornada per a compartir experiències i establir sinèrgies de treball entre dues organitzacions del territori que estan unint esforços per a crear riquesa al Penedès a través d’un projecte singular i pioner, basat en l’aliança i la unió de forces entre dues entitats aparentment amb finalitats ben diferents (la cria d’aviram i l’atenció a les persones amb discapacitat).
Malgrat tot, l’Associació de Criadors de la Raça de Gallina Penedesenca i la Fundació Mas Albornà a través de la seva marca d’embotits Mallart Artesans Xarcuters han signat un acord de col·laboració a través del qual elaboraran en exclusiva nous productes fets amb gall del Penedès (Indicació Geogràfica Protegida) . Amb això es garanteix la continuïtat de la cria d’aquesta au selecta en donar-li noves vies de consum i comercialització així com es generen noves oportunitats de feina per als col·lectius vulnerables que atén la fundació Mas Albornà.
Recordem que la carn de la IGP Gall del Penedès es caracteritza per la seva qualitat gustativa, el color rogenc i una carn i uns músculs ferms i sucosos. Els Galls del Penedès es crien a la zona geogràfica protegida per la IGP. La seva cria es caracteritza per incloure granet de raïm en la dieta i galliners amb parcs exteriors tot l’any.
Aquesta sinergia posa de manifest la voluntat d’ambdues organitzacions per a dotar d’un nou patrimoni gastronòmic el Penedès amb el qual tot el territori se’n benecia des de diferents punts de vista: a nivell gastronòmic, però també econòmic (els productors i elaboradors són locals) i social.