Presentació del calendari

Aquest cap de setmana s’ha fet la distribució gratuïta del calendari de Mas Albornà enguany dedicat al món dels castells. L’acollida ha estat molt important i les bones crítiques a la iniciativa, una constant. Aquest fet suposa tot un èxit a la proposta presentada per la Fundació Mas Albornà i la Coordinadora de Colles Castelleres.
L’acte de presentació del calendari va ser el passat dijous al Restaurant Matamala i va comptar amb la participació del director del Diari Ara, Carles Capdevila, el del 3 de vuit, Ricard Rafecas i els directors de la Fundació Mas Albornà (Martí Solé) i de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (Sergi Valdé). Entre el públic assistent hi va hevr representants de les colles castelleres, dels patrocinadors (Motor Albet, Grau Maquinària, Heliexport, Unipresalud, Canon, Cafès Novell, Vaq Consulting i Gràfiques del Foix), dels encarregats de la realització tècnica (Jemi Paretas fotògraf i Pep Casanellas dissenyador) i una il·lustre amiga: la Lloll Bertran. L’actriu, protagonista del calendari Mas Albornà 2011, no es va voler perdre un acte com el del dijous.
L’esperit del calendari i els seus valors va estar present en tot moment durant l’acte. Així, Martí Solé, president de la Fundació Mas Albornà, va explicar que els castells “són una bona al·legoria del que fem a la fundació: allò que semblava impossible arriba a ser possible gràcies a la col·laboració”. Solé va destacar també el salt qualitatiu aconseguit en aquesta sisena edició del calendari: fins ara la difusió havia estat comarcal, i ara passa a nacional gràcies a la intermediació de la CCCC. Per la seva part, el president de la CCCC, Sergi Valdé va afirmar: “Estic orgullós de fer castells justament per la capacitat d’integració que té aquesta activitat.” Valdé també va recordar que van ser precisament valors com aquest els que van propiciar el reconeixement dels castells com a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco fa dos anys.  “La nostra societat es preocupa molt d’aplaudir els que pugen, però no ens importa què els passa després. El que més m’agrada dels castells és que l’important no és arribar dalt, sinó descarregar-los, tornar a posar els peus a terra”, va reflexionar Capdevila.
Una jornada amb aire regust casteller i d’esperit de treball en equip.
A la foto, els directors dels diaris, els presidents  i el gerent de Mas Albornà i la CCCC, Lloll Bertran, Anna Matamala i un dels patrocinadors, Cafès Novell.