inauguracio_cia

El passat divendres 21 de juliol va tenir lloc la inauguració oficial del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit, un esdeveniment que va ressonar per tot el poble a ritme “del foraster”.
Quim Masferrer va ser l’encarregat de conduir aquest acte acompanyat de l’alcalde Ramon Riera, la Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el Director General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono i diverses personalitats de la comarca, a més d’una important representació dels ciutadans de Torrelavit.
La inauguració va constar de diferents parts, algunes d’àmbit privat i d’altres obertes al públic.
En primer lloc, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i el Director General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono,  van poder veure de ben a prop les instal·lacions que acullen aquest centre situat als peus del Riudebitlles.
Després d’haver presentat les característiques d’aquestes instal·lacions es va realitzar un acte més institucional, obert a tot el públic a l’auditori de la Vila.
D’aquesta manera, Mercè Conesa, Octavi Bono i l’alcalde Ramon Riara varen poder adreçar públicament unes impressions sobre les característiques i el significat que tenen aquestes instal·lacions per a Torrelavit.
Després d’aquesta part més institucional, Quim Masferrer, més conegut com “el Foraster” va ser l’encarregat de prendre el relleu a ritme d’espectacle a partit d’una visita programada a alguns dels espais més significatius del poble descobrint els seus principals atractius: el patrimoni, el comerç, el camí del Riu, les tradicions o els cellers. Allà Qim Masferrer va conversar amb persones del municipi.
El punt i final de la jornada va tenir lloc d’avant del Centre d’Interpetació de l’aigua i va consistir en un reconeixement públic dirigit novament per l’actor Quim Masfarrer, que pretenia agrair l’esforç i la dedicació de totes les persones que han format part de la creació d’aquest projecte.
En primer lloc el Quim va fer pujar a l’escenari el Dani, treballador de la Fundació Mas Albornà i guia del Centre d’Interpretació de l’aigua de Torrelavit, des de fa vuit mesos.
Rosa Serra, també va ser una de les protagonistes d’aquesta part de l’acte, ja que, sense la seva ajuda la creació d’aquest centre, no hagués estat possible i per aquest motiu se la va obsequiar amb un quadre d’un paisatge de Torrelavit, pintat amb vi de la localitat.
D’altra banda i per tal de posar-hi el punt musical, el cantant i compositor Pere Marimon, més conegut com “Nendel” va presentar , l’himne de Torrelavit.
Per acabar tots els assistents varen poder gaudir del monòleg de Quim Masferrer, en el que dedicava el seu humor més desenfadat a desgranar les peculiaritats més divertides de la jornada i les persones més conegudes del poble.
Posteriorment tot aquell que ho vulgues va compartir un refrigeri, tot compartint i participant de l’experiència.