El centre ocupacional de Mas Albornà inaugura oficialment la seva nova ubicació
Avui dimecres dia 1 de juliol ha tingut lloc l’acte oficial d’inauguració de la nova ubicació del centre ocupacional de la Fundació Mas Albornà, un cop realitzat el trasllat a unes noves instal•lacions a la Plaça de la Verema número 1 de Vilafranca del Penedès.
L’acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del Govern i titular de Benestar Social i Família, Neus Munté, l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, així com de diferents autoritats i convidats, les quals han fet una visita a les instal•lacions per conèixer de primera mà les obres de millora realitzades i les activitats i programació que es desenvolupa en aquest centre assistencial. També s’han visitat les oficines centrals d’aquesta organització (traslladades al primer pis de l’edifici) i nova seu de la Fundació, la qual ha passat a ser vilafranquina en els darrers mesos.
El centre ocupacional de Mas Albornà, el qual ofereix servei a 76 usuaris i compta amb 13 professionals d’atenció directa, s’ha traslladat el passat mes de febrer a aquesta nova ubicació. Això ha suposat una gran millora en disposar, finalment, d’un equipament que respongui a les necessitats del col•lectiu de persones amb discapacitat intel•lectual així com permet gaudir més directament de l’entorn de Vilafranca i utilitzar serveis de la xarxa (des de la biblioteca fins a les instal•lacions esportives, culturals, etc.), aconseguint així una millor integració i relació amb el territori. Fins ara, el centre ocupacional es trobava dividit en dues instal•lacions (una a Les Cabanyes i l’altra a Sant Pere Molanta) i amb aquest canvi es pot disposar d’un centre unificat.
Els nous espais han permès reorientar també la proposta d’activitats, la qual s’ha vist engrandida pel major ventall de possibilitats que ofereix Vilafranca del Penedès. La finalitat és obrir el centre ocupacional a la ciutat i a la comarca, en un espai de proximitat. El nou centre ocupacional de Mas Albornà no és només l’edifici Virben, sinó Vilafranca sencera.
Les obres de millora han consistit, primerament, en l’adequació de les instal•lacions i els espais ja existents per als nous usos com a centre assistencial. Això ha suposat la divisió d’espais en diferents sales on es realitzen les activitats. També ha consistit en la creació d’un espai de menjador amb office per al servei de menjador, uns nous serveis amb dutxa així com l’equipament total d’una nova sala d’estimulació sensorial.
Les obres de condicionament s’han realitzat gràcies a les aportacions de la Fundació Mas Albornà, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Fundació Bancària ”la Caixa” i la Generalitat de Catalunya a través del conveni de col•laboració en matèria d’obra social que manté amb les caixes.
Història d’un trasllat
El trasllat s’ha produït gràcies a la cessió de part de l’espai de l’edifici de la plaça Verema número, 1 (Edifici de la Virben) per part de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el qual va aprovar per unanimitat la concessió a 25 anys en el ple del passat 16 de desembre. Aquesta cessió respon a la necessitat de trobar una ubicació a aquest centre assistencial, la qual estava pendent des de 2006, any en què l’Ajuntament de Vilafranca va fer cessió d’uns terrenys al barri de la Girada per a la construcció d’un nou edifici que l’allotjaria juntament amb les oficines centrals de la Fundació, però que, finalment, no es va arribar mai a construir. Davant d’aquesta situació, el Ple de l’Ajuntament va acordar deixar sense efecte l’antiga cessió de terrenys i substituir-la per aquesta concessió.