FEAPS CONGRÉS LAS PALMAS 2008

El dimecres 26 de novembre al matí agafàvem l’avió direcció a Les Palmas de Gran Canaria, per participar en el congrés sobre les bones pràctiques que havien estat premiades pel comité de valoracio FEAPS.
Tot i que el clima no ens va acompanyar massa, estava força núvol, feia vent i de tant en tant queia algun ruixat, l’acollida per part de la gent de les Canàries va ser excel·lent. En tot moment ens deien on havien d’anar i ens orientaven. El lloc on vam anar fou a l’Auditori Alfredo Kraus, un edifici preciós vora al mar. Allà ens reunirem unes 450 persones provinents de tot l’estat espanyol, amb el desig d’aprendre, intercanviar idees, coneixements, etc.
El dia va anar transcorrent amb les diferents intervencions dels ponents que presentaven les seves bones pràctiques premiades, i la majoria d’aquestes amb un missatge comú: hem de centrar-nos en les persones, on siguin aquestes que les que expressin les seves necessitats i desitjos i poder – en la mesura del possible- cobrir aquestes necessitats i millorar la seva qualitat de vida.
Cal dir que SINERGRUP (l’ens que agrupa a 9 fundacions/entitats dins del qual hi ha Mas Albornà) també va presentar una bona pràctica i fou premiada. La bona pràctica era SINERGRUP en si, és a dir, explicar el concepte de com 9 entitats que treballen amb/per a persones amb D.I. i TMS d’arreu de catalunya es varen agrupar per tal de seguir unes línees de treball comunes.
En fi, personalment ha estat una experiència on hem pogut conèixer moltes entitats que treballen arreu de l’estat espanyol i que totes i cadascuna persegueixen una mateixa fita, que podria resumir amb el títol de la jornada “cada persona un compromís”.
Podeu veure més informació del congrés als següents enllaços:

Goretti Gallart i Genís Espín
Fundació Mas Albornà