pate-rustic-gall-del-penedes

La nostra Fundació crea el primer paté rústic de Gall del Penedès que hi ha al mercat, el qual hem elaborat conjuntament amb el Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès i l’assessorament de Fundació Alícia.
El primer producte que s’ha elaborat és el paté rústic de Gall del Penedès (IGP). Es tracta del primer paté d’aquestes característiques que hi ha al mercat i està fet de manera artesanal a l’obrador que Mallart Artesans Xarcuters té a La Llacuna. Cuinat a la catalana, amb orellanes, panses i pinyons, el seu sabor recorda als rostits de festa i la seva textura és melosa però amb cos. El paté és també una nova manera de menjar gall i posa en valor un patrimoni cultural i gastronòmic el qual amb aquesta nova presentació pot tenir una continuïtat garantida.

img-20201123-wa0013

També s’ha fet confit de gall, cuit a baixa temperatura amb oli d’oliva verge extra i herbes aromàtiques.
Els nous productes estan disponibles a les botigues Mallart , xarcuteries i botigues especialitzades del territori així com a la nova botiga online de Mallart, un espai o, a més, s’hi explica els detalls d’aquesta singular història i on hi ha receptes per a cuinar-lo (www.embotitsmallart.com)
La iniciativa ja ha comptat amb el suport de diferents institucions públiques com ara l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès o la Diputació de Barcelona a través de la Xarxa de Productes de la Terra posant així de relleu la col•laboració público-privada.
La difusió de la presentació d’aquest nou producte ha estat coberta per a molts mitjans de comunicació de la comarca. Aquest és el reportatge que RTV Vilafranca en va fer.