La Fundació Mas Albornà i els nostres embotits socials de Mallart Artesans Xarcuters participen en la taula rodona “Matins d’Innovació Social al sector agroalimentari” organitzats per Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que va tenir  lloc el passat 1 de juny a Barcelona (Casa Convalescència – UAB – Hospital de Sant Pau).

L’objectiu general de la jornada va ser donar a conèixer què s’està fent actualment en el sector de la innovació agroalimentària i establir un contacte entre tots els agents implicats perquè es coneguin i puguin sorgir àrees d’interès comú que puguin ser l’embrió de futures col·laboracions.

Des de la fundació, el director general, Joan Clotet, va ser l’encarregat d’explicar la nostra experiència com a entitat del tercer sector que desenvolupa un producte alimentari de qualitat amb valor social. Una iniciativa que vam tenir l’oportunitat de compartir amb representants d’entitats com La Fageda, TEB Verd, CET El Pla Sant Joan de Déu, Es im-perfect, Fundació Formació i Treball i Fundació Cassià Just.

Aquest és un acte promogut pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), els Matins d’Innovació agroalimentària.

La jornada va comptar amb una ponència inicial d’ESADE on van exposar les seves línies de recerca en Innovació social. Acte seguit els representants de l’administració varen explicar les accions de col·laboració público-social que s’estan duent a terme actualment. La darrera ponència, a càrrec de l’IRTA, exposava uns primers resultats d’un estudi que estan realitzant sobre l’estat de la Innovació social en el sector agroalimentari. La jornada va finalitzar  amb una taula del sector, on es compartiran les experiències de vàries organitzacions així com els reptes de futur.

La taula rodona estava conformada per set entitats del tercer sector que com nosaltres varen poder aportar la veu i els coneixements dels seus projectes.