Vés al contingut

El nou equipament assistencial, propietat de l’Ajuntament, donarà servei a 8 persones amb discapacitat.
La Fundació Mas Albornà, amb una dilatada experiència, s’encarregarà de la gestió.
Respon a la necessitat de places existent a la comarca.

L’Ajuntament de Sant Sadurní i Mas Albornà han signat aquest dijous el conveni de cessió per un termini de 15 anys d’un habitatge adaptat que esdevindrà una Llar-residència per a persones majors de 18 anys amb discapacitat intel·lectual. A la signatura, que s’ha dut a terme a la sala de plens de l’Ajuntament, hi han participat l’alcalde de Sant Sadurní, Ton Amat, la regidora d’Acció Social, Meritxell Borràs, i Martí Solé, president de Mas Albornà.

Aquest projecte vol fomentar la integració i l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual i avançar cap a un model de societat més just i igualitari. Mas Albornà serà l’encarregada d’oferir el servei d’atenció global de les persones residents – allotjament, manutenció, atenció a la salut i seguretat personal, assessorament i supervisió – i vetllar pel bon funcionament de la Llar-residència.

L’habitatge, que es troba en un edifici de nova construcció de l’any 2021 situat al carrer Vilafranca, al costat de l’oficina de Correus, és de titularitat municipal, compta amb 180 metres quadrats de superfície, disposa de quatre habitacions dobles i està equipat amb cuina, lavabos i mobiliari en les diverses estances. Té una capacitat per a 8 persones usuàries.

En els propers mesos, la fundació Mas Albornà i el departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya avançaran en la posada en marxa d’aquest servei i l’avaluació i selecció dels perfils de les persones que hi accediran.

El fet que es trobi dintre del nucli urbà facilita la inclusió de les persones a la comunitat, tot iniciant vincles amb les veïns i veïnes del municipi amb la voluntat de buscar la proximitat i l’arrelament de les persones al nou espai.

Un grup de famílies interessades en el servei ja han visitat les instal·lacions per a conèixer de primera mà els espais i demanar informació.

Un pis necessari per al territori
Aquest habitatge respon a la necessitat de disposar de més espais d’habitatge pensats per a les persones amb discapacitat del territori. Actualment hi ha moltes llistes d’espera a les quals han de fer front les persones del col·lectiu per a poder viure amb els suports necessaris. Segons
dades pròpies de la Generalitat, prop de 3.500 persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya resten a l’espera d’una plaça per a poder viure amb els suports necessaris, ja sigui en una residència, una llar-residència, o per comptar amb assistència a la pròpia llar.

La Fundació Mas Albornà i la seva experiència en pisos i llar-residència
Mas Albornà gestiona actualment 55 places de llar residència ubicades a Les Cabanyes i a Vilafranca del Penedès, a banda d’un suport domiciliari a 18 persones de la comarca. Amb el nou pis de Sant Sadurní, augmentaran fins a 63 les persones que gaudeixen d’una llar a través de la feina de la Fundació Mas Albornà.