En el marc de la celebració a Vilafranca del Penedès dels Premis de l’Esport de la temporada 2021/2022, la Fundació Mas Albornà i dues de les seves activitats vinculades amb l’esport han resultat doblement reconegudes.
D’una banda, rep el premi a la millor iniciativa en l’àmbit de l’activitat física i l’esport pel projecte de futbol inclusiu que ha promogut en col·laboració amb la Fundació Esportiva Atlètic Vilafranca.
El projecte premiat és la creació d’un equip mixt de futbol inclusiu de persones amb discapacitat intel·lectual a Vilafranca liderat per un entrenador que forma part del cos tècnic del club esportiu i és, al mateix temps, voluntari de Mas Albornà. Des de la posada en marxa de l’equip aquest hivern, s’han realitzat entrenaments un cop per setmana a les instal·lacions del Club Atlètic Vilafranca. S’ha fet molta feina, tant en referència a la cohesió de l’equip com en la part més d’aspecte tècnic i de joc conjunt. S’ha debutat ja en partit oficial en el torneig “Enfutbola’t. Futbol per tothom” i les aspiracions són arribar a poder competir a la lliga especial de futbol 7 WeLeague7, formada per equips amb jugadors amb diversitat funcional d’arreu del territori català.
Aquesta activitat esportiva destaca pel seu alt impacte social, ja que es converteix en un espai no només de lleure sinó de socialització i de pràctica de l’esport per als membres de l’equip.
D’altra banda, també s’ha fet un reconeixement a les persones que de forma altruista col·laboren en els esdeveniments esportius puntuals que organitza l’Ajuntament amb el lliurament de les recaptacions solidàries de les activitats “Mini 10k” i “Mitja Petita” a la Fundació Mas Albornà, a Entrem SCCP i a l’associació Autisme amb Futur. En aquest sentit, doncs, s’ha reconegut la participació de Mas Albornà a la 42a edició de la Mitja Marató de l’Espirall-Vilafranca. Una activitat solidària que va tenir lloc el 21 de novembre i que des de la fundació s’hi ha pres part en diferents formats . Per un costat, fent suport logístic i oferint espais propis de la Fundació com a punts de control i avituallament de la cursa així com personal voluntari com a animació i suport. De l’altre, caminant o corrent en qualsevol de les diferents categories.
La recaptació de la “Mitja Petita” s’ha destinat al projecte conjunt de formació i capacitació de persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió, en l’obtenció de llocs de treball en el conjunt del territori.