lacaixa_encaixada

L’obra social “la Caixa” ha concedit 23.720 € a Mas Albornà per a crear un nou servei d’atenció a l’envelliment.
Avui ha tingut lloc l’acte de signatura del conveni entre l’Obra social “la Caixa” i la Fundació Mas Albornà per al suport del projecte “ENS FEM GRANS”, el qual pretén millorar la qualitat de vida de les persones de més edat o en procés d’envelliment vinculades a aquesta fundació a través de la creació d’un nou servei d’atenció a l’envelliment dintre de l’estructura de l’organització.
L’oficina de Caixabank de la Rambla de Nostra Senyora de Vilafranca del Penedès ha estat testimoni de la rúbrica entre el president de la Fundació, Martí Solé, i Robert Ramos, Director de l’oficina de Caixabank a través de la qual l’obra social dota de recursos per a la realització d’aquest projecte.
L’Obra Social ”la Caixa” ha destinat aquest 2017 prop de 800.000 euros a 34 projectes de Barcelona per millorar la qualitat de vida de persones grans o amb discapacitats a través de la convocatòria “Promoció de l’autonomia personal, atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la dependència 2017”, de la qual se n’han beneficiat més de 12.500 ciutadans.
Aquesta convocatòria contempla tres grans eixos d’actuació: l’atenció a les persones grans, l’atenció a persones amb discapacitats o amb malalties mentals, i la humanització de la salut. Més enllà de l’atenció sociosanitària, aquest programa té l’objectiu de prevenir i respondre a l’aïllament social. A més, potencia el suport psicosocial per a l’entorn familiar i relacional de la persona dependent, promou l’oci i el temps lliure inclusius i l’enfortiment dels llaços socials.

mas_alborna_co

EL PROJECTE DE MAS ALBORNÀ
A la Fundació Privada Mas Albornà hi ha actualment 16 persones en procés d’envelliment per la qual cosa la fundació es planteja la creació d’un espai propi dintre del centre ocupacional amb activitats, ritmes, horaris i projectes adaptats a aquestes persones i donar-los resposta assistencial. El projecte té dos eixos: habilitar un espai on ubicar el grup i programar activitats específiques per a ells. Cal adequar un equipament actualment en desús al municipi de les Cabanyes per a convertir-lo en una sala multifuncional, on les persones en procés d’envelliment puguin anar i realitzar el seu programa d’activitats en un entorn adaptat a la seva realitat.