Els administradors de la Festa Major de Vilafranca 2018 i el Centre Ocupacional van presentar ahir els trons de la Festa Major, un element ja imprescindible cada any la venda del qual ajuda a recaptar diners per ajudar a pagar la tronada. En aquesta ocasió, el quintet administrador va encarregar la tasca a Mas Albornà, que ha entomat aquest repte amb il·lusió.
L’equip de l’Ocupacional va proposar un element molt relacionat amb la festa, un tro fet a mà simulant un element tan característic de les festes majors com són les carretilles que utilitzen els diables i bestiari de foc. El resultat final és un tro que es pot utilitzar com a tancament per al mocador casteller que tan habitual és veure penjat al coll de molts vilatans els dies de festa major. Així ho va manifestar davant la premsa la directora del Centre Ocupacional, Anna Rovira, mentre que la monitora Eva Gili va explicar que el procés d’elaboració dels trons ha permès ocupar persones amb diferent nivell cognitiu: “S’ha elaborat d’una manera que tothom pogués participar en algun moment del procés”, va dir.
L’Oriol, la Laura, l’Esperanza i la Laura van tenir el seu moment durant la roda de premsa i van explicar la seva experiència en aquest procés d’elaboració, un procés que encara no ha finalitzat ja que, de moment, només se n’ha fet una part, prop de 300, que es destinarà a la seva venda durant les Fires de Maig d’aquest cap de setmana. Serà aleshores quan comença la campanya “Apadrina un tro”, oberta a qualsevol que vulgui col·laborar amb la festa.
A partir d’aquest cap de setmana i fins l’agost, la parada habitual dels administradors al mercat dels dissabtes també tindrà els trons a la venda. En total, la comanda inicial és de 800 unitats, però segons com vagi la campanya no es descarta un augment de la producció. Els trons es presenten en dos models diferents: un en vermell, amb roba de mocador casteller, i un altre en verd, amb roba de mocador falconer.
La proposta de Mas Albornà va agradar moltíssim des del principi als administradors, que enguany han apostat fort per l’organització d’una festa major inclusiva, que es presenta sota el lema “Tothom a punt”.
Mas Albornà continua apostant per la visibilitat de les seves persones amb accions com aquesta, que permeten la col·laboració amb actes relacionats amb el dia a dia de la vila i faciliten la seva integració a la societat.