Vilafranca del Penedès, 5 d’octubre de 2023.  Mallart Artesans Xarcuters ha guanyat el Premi a l’Excel·lència en Alimentació Gourmet a Catalunya, concretament en la categoria de Creixement Empresarial Mitjançant la Innovació Agroalimentària, organitzat pel Catalonia Food Retail.

El lliurament del premi ha tingut lloc durant la celebració de la VIII Nit Gourmet que es va celebrar ahir al vespre al Mas Marroch de Vilablareix. La Nit del Gourmet Català és la festa del producte gourmet català, on els principals convidats són el retail i la restauració gourmet i on es promou el producte, la seva tradició i el territori. Una festa que es celebra cada any i que s’ha convertit en un referent de la promoció del producte Gourmet de Catalunya.

El jurat ha premiat l’obrador centenari de la Llacuna per ser un projecte innovador en tots els sentits: pel que és (la primera xarcuteria amb compromís social tant de Catalunya com de l’estat Espanyol) i pel que fa (productes nous i inèdits maridant la innovació alimentària i el patrimoni gastronòmic tradicional, posant-los en valor i esdevenint ambaixadors i garants de la riquesa alimentària local).  

El premi el va recollir Joan Clotet, director general de la Fundació Mas Albornà la qual impulsa aquesta iniciativa social. El Secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel  Mòdol va ser l’encarregat de lliurar el guardó. Clotet va destacar la importància del premi perquè “No només ens premia per l’impacte social que fem a Mallart, mitjançant la innovadora manera de crear llocs de treball, sinó que aquest premi ens reconeix també com a agents d’impacte del sector alimentari gràcies a la innovació en nous productes que elaborem en exclusiva i que preserven i posen en valor la gastronomia i les receptes locals.  A la vegada, és un potent altaveu per fer que molta més gent conegui aquesta iniciativa única, transformada i sostenible”. Aquesta és la segona vegada que Mallart Artesans Xarcuters puja a l’escenari de la Nit del Gourmet a recollir un premi atès que l’any 2022 ja va rebre el Premi a la Iniciativa Sostenible.