presentació als mitjans

Avui s’ha presentat als mitjans de comunicació al VINSEUM de Vilafranca el projecte VEREMA SINGULAR. Junts fem camí, el qual uneix Caves Nadal i Mas Albornà. La data de la presentació d’aquest projecte al públic coincideix amb el dia internacional de la discapacitat: el proper 3 de desembre.
VEREMA SINGULAREl projecte Verema Singular. Junts fem camí neix amb voluntat de continuïtat i es presentarà en societat en un acte al Vinseum de Vilafranca el dissabte 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.
Deu treballadors de Mas Albornà han participat en la verema d’una vinya de Macabeu que es destina exclusivament a l’elaboració del vi dolç Nadal 1510 al qual s’hi ha vinculat un projecte social.
El projecte Verema Singular. Junts fem camí, neix del compromís de Nadal i Mas Albornà a favor de la creació d’oportunitats per a la gent del territori, i més concretament per a aquelles persones amb especials dificultats d’integració social i laboral. La iniciativa consta de tres eixos vertebradors: el treball a la vinya, la implicació en el producte i el retorn solidari.
El treball a la vinya ha consistit en la participació de deu treballadors de Mas Albornà en les tasques de verema d’una vinya de Macabeu que es destina íntegrament a l’elaboració d’un dels vins dolços del celler, el Nadal 1510 verema Tardana. Nadal ha escollit aquesta vinya per la singularitat de la verema, ja que el raïm es cull força més tard, entre final d’octubre i principi de novembre, quan el gra està al límit de maduració i aporta els sucres naturals que permeten elaborar aquest vi dolç d’edició limitada.
La implicació en el producte rau en el fet que les ampolles de Nadal 1510 verema Tardana presenten un packaging diferent i únic: bosses de serigrafiades i confeccionades a l’Atelier de Mas Albornà. Les bosses aporten un valor afegit al vi a través del retorn social que hi ha al darrere (ha generat feina al col•lectiu de Mas Albornà) i l’exclusivitat (les bosses estan fetes a mà una per una).
Finalment, el retorn solidari que hi ha al darrere del projecte Verema Singular. Junts fem és gràcies a l’import destinat per cada Nadal 1510 Verema Tardana (2€ per ampolla venuda durant el 2017) a finançar un projecte social impulsat per la Fundació Mas Albornà. El projecte consisteix en la renovació del mobiliari (sofàs, prestatgeries, taules…) de la llar-residència de Mas Albornà, un servei que dóna un habitatge a 54 persones de la fundació.
Xavier Nadal, director general de Nadal, creu que aquest projecte de col•laboració amb la Fundació Mas Albornà “consolida l’aposta del celler en aquells projectes de responsabilitat que donen valor al territori i la seva gent”. Per la seva part, Xavier Cartanyà, gerent de la Fundació Mas Albornà conclou: “la col•laboració amb empreses del territori no només enriqueix el Penedès sinó que crea riquesa social i econòmica per ambdues bandes; només cal trobar l’encaix i el projecte més escaient”.
Accediu al vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=WcoX2eT2TKA