La Fundació Mas Albornà, referent en la promoció de la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental i en risc d’exclusió al Penedès, reforça el seu lligam amb les empreses de la comarca amb una nova iniciativa destinada a ajudar les empreses del territori a alinear-se amb els valors de l’economia social i solidària.

La Fundació ha introduït al seu organigrama la figura d’una persona encarregada de fer prospecció, inserció i relació amb les empreses. La missió d’aquesta figura és fer d’enllaç entre les necessitats de les empreses que volen dur a terme accions socialment responsables i els serveis que ofereix la pròpia Fundació.

L’objectiu és construir nous ponts de diàleg amb el teixit empresarial, conèixer les necessitats concretes de cadascuna de les empreses i oferir una solució a mida que els permeti complir amb els seus objectius de Responsabilitat Social Corporativa. 

“Cada cop hi ha més empreses compromeses al territori i la nostra missió és posar-los-ho fàcil. Les empreses amb cultura empresarial compromesa han de saber que Mas Albornà és la porta d’entrada, el company de viatge de proximitat i de confiança, al món de la RSC”, ha declarat Joan Clotet, director general de la Fundació. 

Contractar serveis del Centre Especial de Treball (jardineria, pintura, bugaderia, manipulats,…), organitzar actvitats de voluntariat corporatiu, realitzar accions a mida en matèria de sensibilització com ara xerrades o tallers, apadrinar projectes o adquirir productes socialment compromesos com els que s’elaboren desde la xarcuteria social de la fundació (Mallart Artesans Xarcuters), són algunes de les accions que la Fundació ofereix per ajudar a les empreses a generar impacte positiu en la comunitat.  

L’objectiu final és contribuir a generar llocs de feina i, així, millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones amb discapacitat i en risc d’exclusió.

Amb aquesta iniciativa, Mas Albornà vol visibilitzar l’impacte social de les empreses que col·laboren amb la fundació i, a la vegada, promoure una cultura empresarial compromesa amb la inclusió i la diversitat i alineada amb els valors de l’economia social i solidària. 

Amb la seva experiència i coneixement dels reptes socials del territori, la Fundació Mas Albornà es converteix en un aliat clau per a les empreses que desitgin incorporar pràctiques de RSC en la seva estratègia de negoci tot contribuint a construir un Penedès més compromès i responsable.

La RSC és una pràctica empresarial que cada cop més habitual. No només es tracta de complir amb les obligacions legals, l’objectiu de la RSC és el de contribuir activament al benestar de la societat i del medi ambient. Les empreses que aborden la RSC no només es preocupen pel seu benefici econòmic, sinó que també prioritzen el seu impacte social i ambiental.

Aquesta acció forma part del programa Singulars què promou i finança la Generalitat de Catalunya – Departament d’Empresa i Treball