Us volem apropar i explicar qui són les persones que són voluntàries a la Fundació, persones que, de manera desinteressada, donen el seu temps i la seva empenta al projecte social de la Fundació.
Us presentem la Montse, la nova voluntària de suport a l’àrea de comunicació de la Fundació des del passat mes de març. La Montse viu a Sitges i és periodista de professió. Durant alguns anys ha estat corresponsal a Alemanya, però fa un temps va decidir deixar aquest camp i dedicar-se de ple a la comunicació corporativa. Actualment està cursant un màster i considera que aquest és un bon moment per fer un voluntariat.
Quan la Montse va deixar la seva feina de corresponsal i va tornar a casa, va voler iniciar-se en el món del voluntariat en una entitat del tercer sector, però “aquesta primera experiència no va acabar d’encaixar perquè no em sentia bé. Malgrat això, no volia ni podia creure’m que aquí acabava la meva experiència amb el món social i del tercer sector i vaig voler tornar-ho a intentar ”. Passat un temps i amb més estabilitat decideix reemprendre de nou l’acció de voluntariat i és com es posa en contacte amb nosaltres, gairebé per atzar.
Per a la Montse el voluntariat “és molt necessari i indispensable. Crec que tothom n’hauria de fer en algun moment de la seva vida per intentar ajudar una mica. Si ho féssim totes i tots, es podrien conseguir moltes coses i tindríem una societat una mica més justa“, afirma. En aquest sentit, explica la problemàtica que hi ha arran que encara hi ha molta gent que percep el voluntariat com a “treball gratuït” “Jo dono suport a la comunicació perquè és la meva professió i és la manera que tinc d’aportar el meu granet de sorra. La societat hauria de canviar una mica el xip.”
La Montse coneixia la Fundació arran d’haver treballat a una empresa de la comarca amb la qual Mas Albornà hi feia la jardineria i amb qui comptaven també per a la implementació d’accions de Responsabilitat Social Corporativa per a fer el muntatge dels lots de Nadal o incorporant-hi productes de Mallart. “Estic molt contenta de col·laborar amb la Fundació i em faria il·lusió tenir més contactes amb les persones de la Fundació, no només usuaris i usuàries, sinó també altres companys”. La seva tasca com a voluntària és el suport al departament de comunicació aportant tot el seu coneixement i experiència professional.
L’experiència de ser voluntària de Mas Albornà li està sent positiva, ens explica. “Tot i no tenir contacte directe amb els usuaris i usuàries, em sento bé ja que crec que és una cosa que s’ha de fer, encara que diposem de poc temps, sermpre aportarà alguna cosa” A més a més, ens confessa que “em sento satisfeta i orgullosa quan veig alguna notícia de la Fundació als mitjans, hi hagi participat directament o no. Coneixent més l’entitat me n’he adonat del grapat de coses que fem, i com ho treballem a base de l’esforç de moltes persones. Crec que ajudo a donar visibilitat a tot allò que aconseguim.”
La Montse no dubtaria a recomanar fer-se voluntari o voluntària de Mas Albornà “majoritàriament se suposa que tothom vol ajudar a qui ho necessita d’una manera o altra però, de vegades, no se sap com fer-ho. Jo personalment els hi diria que vinguin i coneguin la feina que fa Mas Albornà”. Com a bona professional de la comunicació que és, durant l’entrevista gairebé ens surt un espot publicitari. Entre riures ja té l’eslogan i tot: “Si vius per la zona de Vilafranca i t’agradaria ser voluntari/ària, vine a Mas Albornà per un dia”
Per finalitzar, recordem bons moments i anècdotes viscudes i ens explica com es va sentir el mateix dia que signava el conveni com a voluntària. En una visita al centre ocupacional per a conèixer l’entitat “hi va haver un usuari, el Jaume, que, sense esperar-m’ho, em va fer 3 abraçades! En el moment no sabia ben bé com reaccionar però ja em van dir que sempre feia abraçades… Confesso que minuts després em vaig sentir molt bé i vaig pensar: mira, ja ets una més de la família!”