20180620_110949

Els detalls del conveni signat recentment entre Vinseum i Mas Albornà van ocupar bona part de l’espai setmanal que el museu té al magazín Penedès Gamma Extra de Ràdio Vilafranca. La responsable dels enclavaments de Viu la Vinya i del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit (CdIAT), Maite Fernández, es va encarregar d’explicar quines seran les accions conjuntes que es duran a terme fruit de l’acord al qual han arribat les dues parts, amb activitats que s’estan preparant i programant ja per a després de l’estiu.

En aquest sentit, es preveu que s’oferti, especialment als centres educatius, una visita combinada al museu i al CdIAT o bé un pac amb visita a Vinseum i activitat a Viu la Vinya. Al mateix temps, Vinseum preveu recuperar una vinya de propietat situada a tocar de la zona esportiva de Vilafranca, una tasca que es durà a terme des del servei de jardineria de Mas Albornà.

De la seva banda, la cap de comunicació de Vinseum, Cecília Jané, va donar a conèixer les condicions amb les que es desenvoluparan els punts del conveni, que se centren en una oferta formativa conjunta adreçada a les escoles; la formació de l’equip d’atenció al visitant per atendre adequadament els col·lectius amb altres capacitats cognitives, i un treball conjunt al projecte La Vinya de Vinseum, tant pel que fa al manteniment agrícola com amb l’activació educativa de l’entorn.