Vés al contingut

11108-118
La Policia Local de Vilafranca va celebrar ahir dilluns, en un acte públic a l’Auditori Municipal de Vilafranca, la seva diada patronal. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va presidir la celebració, assenyalant la importància de l’acte perquè “ser policia mai no és senzill, però en aquests moments es fa especialment complicat”. Regull afegia que és necessari un reconeixement a les moltes tasques que realitzen “són presents en els actes festius, en serveis de trànsit, persegueixen els comportaments incívics, realitzen detencions en fets delictius,… i és la mateixa policia, que està al servei de la ciutadania.”
El cap de la Policia Local vilafranquina, Ramon Dosaigues, va obrir l’acte amb unes paraules de reconeixement i va aportar algunes dades del darrer any, destacant que s’han atès 7.000 trucades, s’han realitzat 13.000 serveis a la comunitat, un centenar de detencions, 600 denúncies trameses, l’assistència en accidents de trànsit o l’esforç per al compliment de l’ordenança de civisme, amb quasi 1.900 actuacions realitzades. Dosaigues afegia que “amb aquest acte, volem aproximar-nos a la societat a la qual servim i projectar-nos en les persones que aporten un valor afegit a la nostra feina”. A l’acte també hi van intervenir el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort; del coordinador adjunt de l’àrea de Serveis Urbans i Seguretat Ciutadana, Joan Tarrida, i la presència de diferents membres del govern municipal.
En l’apartat de reconeixements hi va haver mencions a d’altres cossos de policia i entitats col•laboradores amb la Policia Local, així com les distincions a agents que han destacat per les seves actuacions en el darrer any i els agent amb més de 20 anys de servei. La Fundació Mas Albornà també va tenir el seu espai de reconeixement per l’elaboració del enregistrament  audiovisual del acte i va recollir el premi el president de l’entitat, Martí Solé.
Com a màxima expressió de les distincions oficials, es van lliurar tres medalles al mèrit policial, així com un diploma i la creu al mèrit policial.