Enclavaments

Mas Albornà ha resultat ser organització guanyadora de la distinció del Premi ONCE Solidaris Catalunya 2015 en la categoria d’empresa.
Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d’influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l’autonomia personal i l’accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.  Els guardonats de la IX edició són:

  • Fundació Ampans, a la Institució, Organització, Entitat o ONG.
  • Marcos Bajo, a la Persona Física.
  • Fundació Mas Albornà, a l’Empresa.
  • Diputació Barcelona per ‘ La Mirada Tàctil’, a l’Administració Pública.
  • Televisió de Catalunya pel programa ‘Capacitats’, al projecte de comunicació.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.
El jurat dels IX Premis Solidaris ONCE Catalunya ha estat format per Ana Peláez, consellera general de l’ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Manel Eiximeno, Director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona; Oriol Illa, president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social; Antonio Guillén, president del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat); Carmela Fortuny, secretària Inclusió Social i Promoció Autonomia Personal Generalitat de Catalunya; Leandro Lamor, delegat EFE a Catalunya; Enric Sierra, adjunt al director de La Vanguardia; Carles González, director d’Informatius de RTVE Catalunya; Albert Solé, cap Societat de l’ARA; Christian García, cap de Gabinet de Direcció de TVC i Pepa Masó, directora adjunta d’ El Punt Avui.
Els premiats rebran una obra escultòrica que representa la materialització del logotip  de SOLIDARIS, en el transcurs d’un acte públic que tindrà lloc el proper dijous 29 d’octubre, a les 19.15 h. a l’Auditori ONCE Catalunya.
De Mas Albornà s’ha valorat que és una entitat sense ànim de lucre, de les anomenades d’economia social i del tercer sector, amb mes de 45 anys de trajectòria que treballa per la creació d’oportunitats, tant socials com laborals, a les persones amb discapacitat, trastorn mental i amb risc d’exclusió a la comarca de l’Alt Penedès. Divideix la seva tasca en dues grans àrees: l’assistencial i l’empresarial i engloba més de 400 persones, entre treballadors, persones usuàries, voluntaris i patronat. Amb 285 treballadors (194 dels quals amb certificat de discapacitat) Mas Albornà té un volum de negoci de 7 milions d’euros anuals, essent així un motor tant econòmic com social. Ha esdevingut empresa referent a l’Alt Penedès en neteja viària i jardineria i col•labora amb 24 dels 27 ajuntaments de la comarca. També treballa amb les principals empreses del territori i és una de les pioneres i amb més experiència en la posada en marxa dels anomenats “enclavaments laborals”, és a dir, equips de treballadors permanents a les instal•lacions de les empreses. Actualment més de 70 persones tenen feina sota aquesta fórmula de treball.