El proper 29 de maig, a les 20.00h tindrà lloc la presentació a Vilafranca del Penedès de Criatures d’un altre planeta, un llibre en què s’exposa el canvi de perspectiva i de posicionament vital davant d’una situació inicialment negativa basat en una experiència com és la discapacitat.
Aquesta obra autobiogràfica de la periodista de Catalunya Ràdio Elisabet Pedrosa exposa les vivències d’una mare a qui diagnostiquen a la seva filla Gina una malaltia neurològica anomenada síndrome de Rett. Aquesta malaltia fa que la Gina no pugui caminar, parlar, menjar sola ni tampoc tenir cap mena d’autonomia. Aquesta circumstància és narrada a mode de dietari i submergeix el lector en un viatge a través del dolor de l’autora que es transforma finalment en una gran oportunitat per reformular-se i convertir la discapacitat de la filla en el gran sí de la vida.
La Fundació Privada Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel•lectual i malaltia mental, organitza conjuntament amb la llibreria l’Odissea aquest acte per tal de fer un pas més en la seva tasca de sensibilització social vers el complex món de la discapacitat.