Vés al contingut

Presentació de “Prêt-à-intégrer” a Vilafranca

Ahir va tenir lloc l’acte de presentació a Vilafranca del projecte de cooperació internacional a Mali “Prêt-à-intégrer“. Aquesta presentació va tenir lloc a la UEP (Unió Empresarial del Penedès) i va ser de caire intern, per a les persones vinculades amb Mas Albornà.
L’objectiu de l’acte va ser donar a conèixer, primerament, el projecte que s’ha impulsat des de Mas Albornà, l’Associació Sant Tomàs (Vic) i CCONG (Sant Sadurní d’Anoia). Aquesta iniciativa té per finalitat la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat i malaltia mental a Mali. A més a més, una altra de les finalitats va ser donar una visió general de l’abast del projecte i fer una crida a la participació voluntària entre els membres de la família Mas Albornà: ja sigui anant a treballar al país o desenvolupant tasques de suport des d’aquí.
Aquesta és la primera vegada que Mas Albornà inicia un projecte de cooperació. Tot i així, “Prêt-à-intégrer” és un projecte comú entre l’Associació Sant Tomàs, la Fundació Mas Albornà i el C.C.ONG ajuda al desenvolupament que té com a objectiu donar assistència i afavorir la integració social de les persones amb discapacitat psíquica, física i/o malaltia mental de la Comuna d’Hombori, situada a l’est de la regió de Mopti, aproximadament a 1.000 km de Bamako, capital de Mali.
Objectius del projecte
El projecte, doncs, pretén lluitar contra l’abandonament de les persones amb discapacitat i malaltia mental que resideixen a la comuna d’Hombori. L’exclusió d’aquestes persones es plasma en l’absència mèdica especialitzada i en la no integració del col.lectiu a la comunitat.
L’acte va estar presidit per Xavier Cartanyà, generent de Mas Albornà, el qual va donar el primer torn de paraula a Abel Fontanet, coordinador del projecte i responsable de l’Àrea Ocupacional i d’Habitatge de Tac-Osona, qui va presentar l’entitat i el suport que donaran al projecte “Prêt-à-Intégrer. Tot seguit, el President de C.C. ONG ajuda al desenvolupament, Rafael Jariod, va exposar les experiències viscudes en primera persona a Mali i la necessitat de portar a terme el projecte. Des de Mas Albornà es va explicar les fases de treball en què es desenvoluparà el projecte i la proposta de participació. Al final de l’acte es va obrir un torn de preguntes on totes les persones interessades van poder preguntar i exposar els seus dubtes.
El Projecte Prêt-à-Intégrer està obert, des d’un punt de vista tècnic, a tots els professionals de Sant Tomàs, i des d’un punt de vista de voluntariat a tothom que hi vulgui col·laborar. Si voleu conèxier més sobre “Prêt-à-Intégrer” podeu enviar la vostre consulta a comunicacio@masalborna.org.
Més informació