CALENDARI DE MAS ALBORNÀ

Tret de sortida del programa d’activitats per a celebrar el 40 aniversari de Mas Albornà

Avui, a les 10.30h s’ha fet la presentació del segon calendari social impulsat des de la Fundació Privada Mas Albornà. L’acte de presentació s’ha realitzat a les instal·lacions de l’Escorxador, a Vilafranca del Penedès. La presentació ha estat dirigida per Xavier Cartanyà, gerent de la Fundació Mas Albornà, Ricard Rafecas, director del setmanari El 3 de vuit i alhora patró de la Fundació i Cristina Barbacil, responsable de comunicació de Mas Albornà.

El caledari

Des de Mas Albornà, fundació privada dedicada a l’assistència i inserció sociolaboral de persones amb discapacitat i malaltia mental, hem impulsat per segon any consecutiu el projecte de creació d’un calendari amb la finalitat de buscar un element de complicitat i d’unió amb tota la societat penedesenca. Amb la referència de l’èxit que va tenir la iniciativa l’any anterior, enguany apostem de nou pel calendari, tot incorporant-hi, això sí, novetats i més reptes.

La idea

Som una entitat arrelada al territori, amb més de 40 anys d’experiència. Treballem des del Penedès per al Penedès. És per aquest motiu que l’any passat ens va il·lusionar molt la idea de confeccionar un calendari prou interessant i representatiu dels valors de la nostra entitat per a ser repartit entre la població a través del 3 de vuit, sense cap cost addicional sobre el preu habitual d’aquest setmanari. I és que aquest projecte, al contrari del que succeeix amb d’altres de la mateixa tipologia, té la particularitat que no cerca pas la recaptació de fons o la venda… l’únic objectiu és el de l’apropament a la societat penedesenca, l’arrelament cap al teixit social que ens acull i pel qual treballem.

Però tot això ho volem fer d’una manera notòria i simpàtica i, en la mesura que ens fos possible, defugir dels convencionalismes; d’aquí la simpatia i dinamisme de les fotografies. Així, el proper 24 de desembre, conjuntament amb l’especial de Nadal del 3de8 hi haurà el calendari.
Els 40 anys de Mas Albornà

Aquest any 2009 coincideix amb el 40è aniversari de l’entitat. El calendari, doncs, pretén ser el tret de sortida de la celebració d’aquest aniversari, en un to eminentment festiu i de celebració.
Durant tot l’any 2009 s’han previst una sèrie d’activitats i actes que commemoraran els 40 anys d’existència de la fundació. Així, per exemple, es preveu la celebració de jornades de portes obertes per a familiars, col•laboradors i clients, un dinar amb els agents més representatius de la comarca, una festa popular, l’organització d’unes jornades sobre noves tecnologies, entre moltes d’altres que s’aniran descobrint en el decurs de l’any que ve.

Característiques i les novetats del calendari 2009

El fil conductor és la festa i la celebració. Coincidint amb el fet que el 2009 Mas Albornà celebra el seu 40è aniversari, el calendari adopta la celebració com a eix temàtic. D’aquesta manera, cada mes de l’any s’identifica amb la celebració que es porta a terme durant aquet període: Nadal, reis, carnaval….
Una altra de les novetats és la il·lustració. Enguany, la il·lustradora Eva Garcés contribueix en el calendari amb la creació de dos personatges els quals ens presentaran les festes durant els dotze mesos de l’any.
La tercera novetat són els personatges famosos que acompanyen els membres de Mas Albornà en cadascuna de les fotografies són els protagonistes del programa televisiu de TV3 “Polònia”. Així, podem veure els dobles de Jordi Pujol, Lluís Llach, el Papa Benet XVI o Mariano Rajoy com a co-protagonistes del calendari…. aportant la seva particular dosi d’humor i simpatia. Per últim, cal destacar el fet que Oriol Grau ha estat l’encarregat de fer la presentació del calendari.

Els protagonistes

Els protagonistes del calendari són, evidentment, persones de la Fundació. Tots ells membres de la Fundació i de les diferents àrees, tant del Centre Especial de Treball com del Centre Ocupacional.

Les col·laboracions

El calendari no hauria estat possible sense la col·laboració desinteressada del fotògraf, Fèlix Miró, la dissenyadora i il·lustradora, Eva Garcés, l’escriptor Jordi Llavina, el polifacètic Oriol Grau i els distribuïdors, el 3 de vuit així com dels patrocinadors (Promcovi, Assessoria Parellada, Grau Maquinària, Cal Blay i Uniland).