La Fundació Mas Albornà i l’Ajuntament de Vilafranca han signat el nou contracte per a la prestació del servei de neteja viària a la capital de l’Alt Penedès que des de l’any 2010 gestiona la nostra entitat. Aquest matí, el tinent d’alcalde de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz,  el regidor de Via Pública, Ricard Rafecas, el president del patronat de la Fundació, Martí Solé, acompanyats del director general, Joan Clotet, i d’una representació dels treballadors, han presentat el nou contracte.

Ricard Rafecas ha recordat que amb aquests 2 anys més, Mas Albornà portarà 13 anys tenint cura de la neteja dels carrers de Vilafranca. “Amb aquest contracte hi guanya Vilafranca, perquè els carrers són nets i alhora es dona feina a persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió”, ha afirmat el regidor, que ha valorat com a molt positiva la seva feina. “Sempre es pot millorar, però s’ha de tenir en compte que no és més net qui més neteja sinó qui menys embruta. Faig una crida al civisme de tothom, col·laborant per fer una Vilafranca més neta”, ha dit el regidor de Via Pública.

Per la seva banda, el president del patronat de la Fundació Mas Albornà, Martí Solé, recordava el repte important que va suposar rebre el contracte de la neteja viària a Vilafranca fa 11 anys. “Passat tot aquest temps, podem estar orgullosos de la tasca que s’ha fet i agraïts a l’Ajuntament de Vilafranca per reiterar la confiança en un projecte amb aquesta forta implicació social”, ha ressaltat Solé. El president de Mas Albornà ha destacat també les novetats tècniques en els vehicles i material tècnic previstes en el nou contracte “per ser més eficients encara”.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, ha posat de relleu que la neteja viària és el contracte amb un import més elevat que té externalitzat l’Ajuntament.

El contracte del servei de neteja viària a Vilafranca suposa donar feina a 37 persones de Mas Albornà. Un orgull, que des de casa nostra en omple d’alegria i il·lusió.

Renovació d’equips tècnics i logístics

La renovació de la flota de vehicles inclosa en el nou contracte afavorirà l’eficiència de treball i la reducció de l’emissió de gasos contaminants derivats de la combustió dels motors, que, essent de nova generació, seran menys contaminants. Amb els vehicles elèctrics també s’afavoreix la disminució de la contaminació acústica.

Com a novetat, s’incorporen al servei 2 escombradores d’última generació amb més capacitat de neteja, una baldejadora i un vehicle d’aigua a pressió de 700 litres, 3 carretons i 2 bufadors elèctrics per a la neteja manual dels carrers, un camió de caixa oberta per recollir mobles i trastos i un vehicle elèctric per a la supervisió de les tasques.

Les màquines escombradores comptaran amb dos raspalls per a la neteja de superfícies amb aigua. La capacitat d’aspiració serà més eficient, en tractar-se de vehicles nous i amb motors menys contaminants

La baldejadora compacta afavoreix l’accessibilitat a més racons i es mou fàcilment pel nucli urbà de la vila.

L’equip d’hidropressió actuarà amb aigua calenta per a la neteja especial de taques o residus incrustats. Tot l’equip està integrat dintre d’una furgoneta que es desplaça fins la zona d’actuació.

Els bufadors elèctrics disminueixen considerablement la contaminació acústica i ambiental amb l’eliminació d’emissions de gasos contaminants.

Finalment, pel que fa al nou vehicle elèctric de suport, s’encarregarà de supervisar les tasques fetes o les possibles incidències. La brigada disposa d’aquest vehicle per aproximar-se a les zones d’actuació de manera més respectuosa i menys contaminant possible.

Pel que fa a l’adequació dels espais logístics hem incorporat un nou equipament annex a l’actual que permetrà disposar de més espai d’emmagatzematge de vehicles, espai de reparació i separar també les nostres oficines.