La seu del Consell Comarcal de l’Anoia acull la presentació de l’històric i renovat paté de la Llacuna de Mallart Artesans Xarcuters, ara en pot de vidre. Un nou format elaborat amb l’assessorament tecnològic de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries) i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i l’Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

El paté de la Llacuna és un producte catalogat al “llibre dels embotits de Catalunya” que gràcies a aquest nou format de 90gr es conserva sense necessitat de fred fins a tres anys. El nou paté manté la mateixa recepta tradicional recuperada.

La història del paté de La Llacuna és tan singular com el seu gust. El Paté de La Llacuna, també conegut originalment com a “pa de fetge” s’havia anat perdent a poc a poc, a conseqüència de la pèrdua de la matança en les cases, fins que en els darrers anys, alguns elaboradors de la zona com Mallart Artesans Xarcuters en recuperen la recepta i l’elaboració artesanal fent un exercici de memòria històrica local.

L’acte ha comptat amb la presència del vicepresident 2n del Consell Comarcal de l’Anoia, Sr. Santi Broch del president del Consell Comarcal de l’Anoia, el director de la Fundació Mas Albornà i Mallart, Joan Clotet, l’alcalde de La Llacuna, Josep Parera.