xell-carnaval-muntanya-romania-2015-559

El Centre Ocupacional de Mas Albornà fa uns mesos que ha posat en marxa un projecte de col·laboració amb una escola especial de Pascani (Romania). La idea és intercanviar coneixements, experiències i cultura a tots nivells, tant entre els usuaris i alumnes com entre els professionals.
Fa uns dies, una treballadora del Centre Ocupacional, Meritxell Cornellà, en representació de Mas Albornà va anar a Romania a fer una visitaa l’escola i conèixer de més a prop la seva gent i maneres de treballar.
Aquest és el resum que ens fa la Meritxell de la seva estada:
La visita a l’escola va ser molt interessant.  Primer em van presentar als grups d’alumnes i a les professores, Mirela Vasilium, Elena Puiu i Adriana Garbu,  amb qui després vam tenir una reunió on  vaig presentar la Fundació Mas Albornà amb la informació que els vam portar de la Fundació.
En aquesta reunió també es va parlar de la realitat social de cada comunitat, dels objectius que ens marquem professionalment, dels alumnes i els usuaris a l’escola i la fundació, dels projectes  que tenim i els seu  finançament com per exemple la nova sala d’estimulació del C.O i la seva aula de ceràmica i la de cuina.
Va concloure la reunió amb l’intercanvi de regals fets en els tallers de teràpia ocupacional de ambdues parts, en el cas de Mas Albornà, els hi vam regalar un conjunt de titelles, teatret , bosseta i llibre de la llegenda de St. Jordi tot fet al Centre Ocupacional. Per part de l’escola especial de Pascani, vam rebre una tassa, un espalmatòria amb una espelma feta a la seva aula de ceràmica, i tots els objectes que hem intercanviat com a activitat de teràpia ocupacional del Projecte “Som ocupacionals som especials”.
Per  concloure, em van fer una ruta turística per tota l’escola, i em van presentar a la majoria del professorat.
Tots van ser mol hospitalaris i amables i ens conviden a anar-hi quan ho desitgem.
Meritxell Cornellà Ruiz