Servei d’Atenció a la Persona

Tot tornant de vacances amb les piles ben carregades, vam crear un nou servei, dins de l’àrea d’atenció a la persona del Centre Especial de Treball.
Quan em van proposar dur a terme aquest nou servei, em vaig engrescar de seguida. El servei tracta de donar una atenció individualitzada a la part més important de la nostra fundació, les persones amb discapacitat que tenim treballant amb nosaltres.
El servei que inicialment no sabiem com anomenar, i després de parlar-ne vam decidir que es digues SAP, Servei d’Atenció a la Persona.
Tres cops a la setmana, dues tardes i un matí, amb cita prèvia ens trobem a l’Escorxador de Vilafranca, en un entorn tranquil, i fora del lloc de treball, per parlar sobre la feina: inquietuds, motivacions,… sobre el temps de lleure i en general de tot allò que envolta a la persona, perque entenc que coneixent la persona en la seva globalitat, els podem entendre molt més que si nomes ens senyim a un àmbit concret de la seva vida.
La importància d’aquest servei rau en que es tracta d’una xerrada informal pero seriosa sobre tot allò que li pot procupar a l’usuari en el seu entorn de treball, pero també anant una mica més enllà i interessant-nos en el seu temps lliure, oci….
Fa poc més d’un mes que vam iniciar aquest servei, i malgrat sembli aventurat, ja podem fer algunes valoracions: han assisitit a les sessions gairebé la meitat dels operaris de Serveis Externs, del diferents enclavaments.
L’experiència pròpia està resultant molt interessant, i espero que també ho sigui per tots els usuaris que estan partipant i per tots aquest que ho faran ben aviat
Goretti Gallart
Psicòloga