20180517_112946

L’empresa Social Partners va ser l’encarregada d’impartir una jornada de formació sobre riscos laborals i penals a l’equip directiu i càrrecs intermedis de Mas Albornà.

Durant la sessió es van exposar diversos casos reals de situacions de risc que, en determinats casos, poden afectar el desenvolupament d’una organització. En aquest sentit, es va informar de la importància del concepte “compliance”, un conjunt de bones pràctiques i maneres d’actuar de les organitzacions per detectar i avaluar riscos operatius i legals.
Els formadors de Social Partners van dividir les seves explicacions en dos blocs, un relacionat amb el terreny laboral i un altre amb l’assistencial. Els experts consideren que el sector, en estar ben cobert en el cas d’alguna incidència, corre el risc de caure en la relaxació de les formes i procediments, un fet que aboca a riscos que no caldria córrer i que, en el cas, que s’assumeixin, decidir com minimitzar-los.
Després d’una part participativa, en què es va proposar resoldre un cas pràctic i real, es van oferir unes conclusions que es resumeixen en treball en equip, elaboració de protocols per a cada activitat que es dugui a terme, eliminació de riscos intolerables i reduir els significatius i moderats, la designació d’una única persona responsable i, davant d’un incident, informar de seguida l’entitat per tal que prengui mesures.