Vés al contingut

La Fundació Mas Albornà i l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos col·laboren conjuntament per possibilitar que sis persones usuàries de la Fundació Mas Albornà facin pràctiques de neteja viària al municipi durant les properes setmanes.

Les pràctiques (que es van començar el passat 23 d’octubre) es realitzen els dimecres i divendres al matí al pàrquing del mercat del municipi i està previst que finalitzin el proper 22 de desembre. Les tasques que es duen a terme són l’aprenentatge de l’escombrat manual, amb les eines de treball corresponents, el buidatge de papereres i l’ús del bufador (tant individual com amb binomi maquinista-bufador), així com l’ús dels Elements de Protecció Individual.

La formació la realitzen persones usuàries del Centre Ocupacional de Mas Albornà, amb edats compreses entre els 24 i els 33 anys, amb discapacitat, que encara no es poden incorporar al món laboral per manca de formació o d’oferta de treball. Per a la majoria, és la seva primera experiència de formació i capacitació laboral i per d’altres ja han passat per altres processos de formació. L’objectiu d’aquestes pràctiques és mantenir i estimular les capacitats laborals d’aquestes persones per fer possible la seva incorporació laboral.

La realització d’aquestes pràctiques permet que la millora de les seves habilitats laborals i socials i, també, potencia la seva autoestima, independència i seguretat essent una eina molt important per al desenvolupament individual de cadascuna d’aquestes persones.

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos és el primer amb qui la Fundació realitza unes pràctiques formatives en neteja viària i també va ser el primer consistori que va confiar en la Fundació per dur a terme la neteja viària del municipi l’any 2004. De nou, Santa Margarida i els Monjos torna a mostrar el seu suport i compromís per a la integració social i laboral de les persones amb discapacitat.

La Fundació Privada Mas Albornà, a través del seu Centre Especial de Treball, realitza el servei de neteja viària en 11 municipis de la comarca, amb la qual cosa es creen oportunitats d’inserció comunitària i laboral per a persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió.