La Fundació Mas Albornà i l’Associació el Ressò (Recursos Socials Solidaris) han signat un conveni de col·laboració a través del qual 4 persones usuàries del Centre Ocupacional de la Fundació facin tasques de voluntariat al Rebost Solidari de Vilafranca del Penedès.  

Un voluntariat que s’emmarca en el treball que es fa des de la Fundació per a la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat i que exemplifica la implicació de les persones usuàries de la Fundació amb la comunitat. La seva participació en qualitat de voluntaris és una bona mostra de la inclusió efectiva  i enllaça amb l’aposta de Mas Albornà per la inclusió natural de les persones en totes els esferes socials.

El benefici d’aquest voluntariat és triple: es reforça el funcionament d’un servei bàsic i necessari per a la societat com és el del Rebost; s’evidencia la vàlua de les persones amb discapacitat; i, per últim, aquestes persones tenen una oportunitat per millorar les seves habilitats laborals i socials, adquirint hàbits, compromisos i experiència.

Les persones voluntàries, totes elles implicades en el projecte per motivacions i interessos personals, participen al Rebost Solidari un cop per setmana, els dijous de 9 a 12h de manera indefinida.

Durant els primers dies, estan acompanyats per una monitora de la Fundació però més endavant, quant ja coneguin les tasques a realitzar, es prescindirà del monitoratge, en un exercici de plena autonomia personal.

Mas Albornà, un voluntariat en doble sentit

La Fundació Mas Albornà és una entitat que treballa, des de fa més de 50 anys, per a la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat o en risc d’exclusió. Moltes de les accions i iniciatives que es duen a terme és gràcies a les persones que fan voluntariat dins de la Fundació.

Tanmateix, aquest voluntariat és en doble sentit, va i torna, ja que les persones usuàries també realitzen voluntariat i tasques solidàries en benefici de la comunitat. A part del Rebost, les persones usuàries de Mas Albornà també participen al Gran Recapte, a la Mitja Marató Espirall- Vilafranca i amb el Banc dels Aliments, entre d’altres.

Donació de 40kg d’aliments

A banda del voluntariat, Mas Albornà també ha realitzat la donació de 40 kg d’aliments. Aquesta col·laboració, remarca la sinergia entre la Fundació, aquesta entitat i el compromís de treballar per un territori socialment just.