Sortida a les coves del salnitre

Aquest dissabte 23 de febrer, un grupet dels pisos d’Amàlia Soler i Barba i Roca vam endinsar-nos dins la muntanya de Montserrat pels llargs túnels i sales de les Coves del Salnitre.
A les 11 del matí, l’expedició composta de tres cotxes arribàvem als peus de la muntanya, pel vessant de Collbató; i ,com si d’un dia d’inicis d’estiu es tractés, amb màniga curta iniciàvem l’ascens cap a l’entrada de les coves.
Allí vam descansar un quart d’hora a l’espera que el nostre guia acabés la visita anterior.
La visita a les coves comença amb una projecció on s’explica el procés geològic de creació d’aquestes, i la seva història, des dels primers pobladors neolítics de Montserrat fins a la seva redescoberta i acondicionament al turisme de fa poc més d’un segle, passant per la gran quantitat de llegendes que aglutina aquesta muntanya.
Després de caminar un quilòmetre amunt i avall per escales, acotant el cap per evitar algun que altre cop, i vigilant de no relliscar per la humitat originada per les filtracions d’aigua, vam tornar a aparèixer a l’entrada de les coves.
I esgotats per la calor i l’exercici practicat, vam pujar a dinar a Montserrat.
Després de dinar vam fer la tradicional visita al cambril de la Mare de Déu de Montserrat i vam deixar-hi algunes espelmes amb els millors desigs; esperant de poder-hi tornar ben aviat!!!!