La Fundació Mas Albornà i la Fundació Atlètic Vilafranca han signat avui un conveni de col·laboració que formalitza la voluntat de crear projectes conjunts sobre l’eix del futbol inclusiu. El conveni és el resultat de relació que es va iniciar mesos enrere amb la creació d’un equip mixt de futbol inclusiu de persones amb discapacitat intel·lectual a Vilafranca liderat per un entrenador que forma part del cos tècnic del club i és, al mateix temps, voluntari de la fundació.

En aquest conveni no només es parla de futbol, sinó que també obre les portes a futures col·laboracions en altres àmbits que fomentin la inclusió, l’esport, la diversitat o el territori. En definitiva, crear sinergies per a treballar plegats per un territori més socialment responsable.

Des de la posada en marxa de l’equip aquest hivern, s’han estat realitzant entrenaments de manera periòdica un cop per setmana a les instal·lacions del Club Atlètic Vilafranca. S’ha fet molta feina, tant en referència a la cohesió de l’equip com en la part més d’aspecte tècnic i de joc conjunt. Un dels reptes de l’equip és arribar a competir a la lliga especial de futbol 7 WeLeague7, formada per equips amb jugadors amb diversitat funcional d’arreu del territori català.

Els primers passos cap a aquest objectiu han estat el debut de l’equip tot jugant un partit amistós amb l’U.E. Sitges, i la participació al Torneig “Enfutbola’t. Futbol per tothom”, a les instal·lacions de la Fundació Unió Esportiva Vic. Aquest torneig està organitzat per la Fundació Catalana de Futbol i ha reunit més de 50 equips d’arreu de Catalunya.

Aquesta és la notícia que RTV Vilafranca ha fet per a explicar la nostra iniciativa social.

L’equip de futbol de Mas Albornà i l’Atlètic Vilafranca són noticia (a partir del min 22:50)